<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.01.2024 3550

Синоптикиня повідомила, скільки в Україні протримаються морози

Морозна погода утримається в країні.

Холодна арктична повітряна маса накрила територію України і принесла морози. Хоч 11 січня температура трішки підвищиться, але вже протягом наступних днів морози знову повернуться. Пише ТСН. 

Про це у коментарі NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

"11 січня, в четвер, трошечки морози послабшають. В нічні годині вже буде -2-8 градусів, вдень - від -3 і навіть до +2 градусів. Змінюватимуться повітряні потоки. Але 12-13 числа знову очікуємо на зниження температури, не таке вже інтенсивне, як маємо зараз, але морози не відступають", - розповіла синоптикиня.

Вночі 12 січня буде -7-13 градусів. На північному сході температура становитиме до -17 градусів. Вже 13 січня у східних та північно-східних областях нічна температура сягне 14-20 градусів морозу. Тим часом а півдні, південному сході та на Закарпатті температура буде від 3 до 9 градусів морозу.

Крім того, 11 січня повернуться опади у вигляді снігу - крім півдня та Закарпаття. На дорогах зберігатиметься ожеледиця. Вже 12 січня помірний сніг та дощ будуть на крайньому півдні та південному сході країни. У суботу, 13 січня, у більшості західних, північних і місцями ще в центральних областях - невеликий сніг.

"Бачимо, що зимова морозна погода залишається до кінця тижня. Наприкінці робочого тижня можуть бути пориви вітру до 15−20 м/с", - наголошує Птуха.

За її словами, морозна погода переважатиме по всій території України впродовж наступних десяти днів. Цього тижня тепла точно очікувати не варто.

"Можливо, певне підвищення буде вже від середини наступного тижня. Але, знову ж таки, поки що плюсових значень не очікуємо", - пояснила Наталія Птуха.

Нагадаємо, синоптики попереджали, що Україну накриють небезпечні метеоявища. У регіонах найближчі декілька днів очікуються хуртовини, ожеледь, підтоплення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптикиня повідомила, скільки в Україні протримаються морози 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.01.2024 3550
Еще материалы раздела «Суспільство»