НОВИНИ ДНЯ: Жителів низки регіонів України попередили про ожеледицю на дорогах у найближчу добу  Банки скоротили іпотечне кредитування українців  У Росії найбільша алмазна компанія заявила про кризу і закриття копалень  Путін уже лякає інші країни ударами: що говорить  Мокрий сніг і різкі перепади температури: яку погоду в Україні очікувати 23 листопада  У РФ припинили польоти половина літаків Airbus: у чому причина  Нові відстрочки, МСЕК та реєстр для військових. Як зміниться мобілізація в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.01.2024 522

Італійські яблучні оладки: знаменитий рецепт

Цей італійський варіант яблучних оладок, приготований із цілих яблучних кілець, є традиційними ласощами на півночі Італії в районі озера Комо.

Італійські яблучні оладки: знаменитий рецепт. Пише ТСН. 

Інгредієнти

сухі дріжджі - 1 ст. л.

тепла вода - 350 мл

борошно - 125 г

цукор - 1 ст. л.

Сіль - щіпка

яєчний жовток - 1 шт.

олія - 500 мл

яблука - 3 шт.

грапа - ч. л.

цукрова пудра для посипання

  1. Нагрійте воду. Вона повинна бути теплою на дотик, але не гарячою. Це дуже важливо, оскільки дуже гаряча вода може вбити дріжджі.
  2. У мисці середнього розміру розчиніть сухі дріжджі у теплій воді. Акуратно перемішайте та залиште на кілька хвилин. Це дозволяє їм активуватися і стати пінистими, що зробить оладки легкими та пухнастими.
  3. У дріжджову суміш додайте універсальне борошно, цукор і дрібку солі.
  4. Додайте яєчний жовток.
  5. Додайте грапу.
  6. Змішуйте ці інгредієнти, доки у вас не вийде однорідне тісто. Стежте за тим, щоб не було грудочок.
  7. Накрийте миску чистою тканиною та залиште тісто на 15-20 хвилин.
  8. Поки тісто підходить, очистіть яблука та видаліть серцевини. Наріжте їх рівними тонкими кільцями.
  9. У сковороду налийте олію. Переконайтеся, що вона досить глибока, щоб оладки могли плавати, не торкаючись дна.

10. Нагрійте олію на середньому вогні. Щоб перевірити, чи готова вона, киньте невелику кількість тіста в олію. Якщо воно шипить і одразу спливає на поверхню, олія має правильну температуру.

11. Зануріть яблучні кільця в тісто, переконавшись, що вони рівномірно покриті з обох боків.

12. Акуратно помістіть кільця яблук із глазур'ю у гарячу олію.

13. Обсмажуйте кожен бік по кілька хвилин, поки він не набуде золотисто-коричневого кольору.

14. Викладіть оладки на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вони увібрали зайву олію.

15. Поки оладки ще теплі, посипте їх цукровою пудрою або обваляйте в ній.

16. Подавайте оладки одразу ж, поки вони ще теплі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Італійські яблучні оладки: знаменитий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.01.2024 522
Еще материалы раздела «Суспільство»