НОВИНИ ДНЯ: Кім Чен Ин заявив про небезпеку ядерної війни  Третя світова війна вже почалась: термінова заява Залужного  Яблучний тарт татен: рецепт ароматної французької випічки  На Марсі знайшли ознаки життя: що кажуть вчені  Майже 90% компаній планують підвищити зарплати: на скільки вони зростуть у 2025 році  "Загарбати цілком й остаточно": політичний експерт назвав сценарій, який Путін підготував для України  Що робити, щоб буряк швидше зварився: 25 хвилин на будь-який розмір плоду — і каструля буде чистоювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.01.2024 798

Не варто купувати ці сорти сиру: вони містять штучні фосфати й небезпечні консерванти

Які види сиру можуть спровокувати розвиток захворювання серця, судин та кісток.

b27153150e18af6c62673d430fe3c440_13.01.24

Не кожен вид сиру може бути корисним для здоров’я, бо деякі з них містять у своєму складі небезпечні інгредієнти. Розповідаємо, які сорти сирів краще оминати, щоб не спричинити ризик захворювання серця чи кишківника. Пише ТСН. 

Які сорти сирів можуть бути небезпечними для здоров’я

  • Плавлений сир для тостів. Такий продукт не можна назвати повноцінним сиром. Він містить низку шкідливих добавок, які несуть загрозу для здоров’я. Наприклад, у ньому є фосфати, які можуть спричинити хвороби серця, кісток та кишківника. Тому цей продукт не варто вживати.
  • Сири з низькою жирністю. Замість жиру у такі продукти додають різноманітні замінники, консерванти і стабілізатори, які є вкрай шкідливими для організму. Замість нього краще вживати соєвий сир тофу, який містить безліч корисних мікроелементів, що позитивно впливають на здоров’я.
  • Сир зі зниженим вмістом натрію. Цей важливий макроелемент бере участь у підтримці клітинного гомеостазу, регуляції рідини в крові та клітинах. Також забезпечує належне проходження нервових імпульсів. А коли виробник прибирає з продукту один з основних важливих елементів, значить, там буде щось інше, і не факт, що корисне для організму.  Тому сир зі зниженим вмістом натрію не принесе жодної користі для здоров’я.
  • Солодкий сир. Такий сир сам собою не несе жодної загрози для здоров’я. Але його не можна вживати тим, хто дотримується правильного збалансованого харчування. А ще він містить штучні підсолоджувачі й доданий цукор, які можуть спровокувати розвиток захворювання на діабет та онкологію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Не варто купувати ці сорти сиру: вони містять штучні фосфати й небезпечні консерванти 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.01.2024 798
Еще материалы раздела «Суспільство»