<
НОВИНИ ДНЯ: Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  "У нас є надлишки". У Конгресі США закликали терміново передати Україні касетні бомби  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруваннівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.01.2024 1149

Вріже до -20°: синоптик розказав, де в Україні будуть найсильніші морози

У найближчі дві доби на погоду в Україні впливатиме циклон.

Морозна повітряна маса обумовлюватиме погоду в більшості областей України у найближчі дві доби. Подекуди температура падатиме до -20°. Очікується поривчастий вітер, опади та ожеледиця на дорогах. Про це каже синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог". Пише УНІАН. 

Він пояснив, що , сьогодні на територію України надійшла чергова порція арктичного холоду на тлі проходження активного циклону.

"Традиційно найбільш міцні морози очікуються у північних та східних регіонах країни, тут вночі та вранці можливе зниження температури подекуди нижче -20 °С", - каже синоптик.

У західних та південних областях, за його словами, похолодання пройде за більш "м'яким" сценарієм.

В Україні на вихідних очікується випадання снігу, місцями помірного, а на дорогах утримається ожеледиця.

Погода 13 січня

У західних областях очікується сніг, місцями слабка хуртовина. Вітер західний, 7-12 м/с, вночі та вранці місцями пориви 15-17 м/с. Температура повітря вночі -7...-12 °С, вдень 0...-5 °С.

У північних областях пройде невеликий сніг, лише на Сумщині буде без істотних опадів. Температура вночі -14...-19 °С, на Сумщині похолоднішає до -22 °С; вдень очікується -7...-12 °С.

У центральних областях вночі без істотних опадів, а вдень часом пройде невеликий сніг. Стовпчики термометрів вночі покажуть -12...-17 °С, вдень -4...-9 °С.

У південних областях вночі без істотних опадів, а вдень місцями невеликий сніг та мокрий сніг. Вночі буде -9...-14 °С, вдень 0...-5 °С.

У східних областях без істотних опадів. Температура повітря вночі -16...-21 °С, вдень -8...-13 °С.

Погода 14 січня

"У західних областях вночі невеликий сніг, вдень сніг та мокрий сніг. Подекуди хуртовина, на дорогах ожеледиця", - попереджає синоптик. Вдень місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі -3...-8 °С, вдень потеплішає до  -3...+2 °С.

У північних областях вночі місцями невеликий сніг, вдень сніг, місцями хуртовина. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -12...-17 °С, вдень -2...-7 °С.

У центральних областях вночі місцями невеликий сніг, вдень очікується помірний сніг. Вночі очікується -7...-12 °С, а вдень -1...-6 °С.

У південних областях місцями невеликий сніг, мокрий сніг, вдень у Криму часом із дощем. Стовпчики термометрів вночі покажуть -2...-7 °С, а вдень повітря прогріється до -1...+4 °С.

У східних областях вночі місцями очікується невеликий сніг, вдень помірний сніг. Температура повітря вночі -12...-17 °С, вдень -4...-9 °С.

Коли в Україні буде відлига - прогноз

За прогнозом Ігоря Кібальчича, 12 та 13 січня в Україні очікується похолодання. Потім температура дещо підвищиться, а 16-18 прийде чергова хвиля холоду. Лише наприкінці другої декади січня очікується більш стійке зростання температури повітря аж до відлиги на більшій частині України та опади у вигляді сніг, мокрого снігу та снігу з дощем.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вріже до -20°: синоптик розказав, де в Україні будуть найсильніші морози 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.01.2024 1149
Еще материалы раздела «Суспільство»