<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
14.01.2024 280

"Ізраїль веде найсправедливішу війну": постпред переконує, що судити слід ООН

"Кожен орган ООН нині є «зброєю проти Ізраїлю", - постпред.

636186ccfcae47f45396c6ce12b19aa7_14.01.24

Справа проти Ізраїлю, яку розглядає Міжнародний суд у Гаазі, є безпідставною, а судити слід ООН, котра «заплющила очі на діяльність ХАМАС», а не Ізраїль.

Про це заявив постійний представник Ізраїлю при ООН Гілад Ердан на засіданні Ради Безпеки, де обговорювалася ситуація на Близькому Сході, - пише Укрінформ. Пише ТСН. 

«Ізраїль веде найсправедливішу війну», - наголосив дипломат. Мовляв, у разі припинення вогню ХАМАС продовжить терор.

Він переконаний, що настав час «змусити ООН жити відповідно до її основоположних принципів».

Ердан зауважив, що в ООН відбулося багато засідань і ухвалено багато резолюцій, але жодна з них не засудила напади і захоплення заручників угрупованням ХАМАС.

«Це симптоми раку, що роз'їдає Організацію Об'єднаних Націй, яка втратила будь-яку моральну довіру… – зауважив він. – ООН може об'єднатися лише в одному: демонізації Ізраїлю».

На думку постпреда, немає жодного органу ООН, який би не був заплямований антиізраїльськими меседжами. І кожен орган ООН нині є «зброєю проти Ізраїлю», де проживає всього 0,1% населення світу. Третина всіх слідчих комісій, створених Радбезом, зосередилася на Ізраїлі – єдиній демократичній державі в регіоні, сказав Ердан.

Він додав, що деякі структури ООН, наприклад, Агентство з допомоги палестинським біженцям і організації робіт на Близькому Сході «вихваляють» ХАМАС і «породили покоління ненависті й насильства».

Напередодні Ізраїль заявив, що його військові починають перехід від широкомасштабної наземної та повітряної кампанії в Секторі Гази до більш цілеспрямованої фази війни проти ХАМАСу.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Ізраїль веде найсправедливішу війну": постпред переконує, що судити слід ООН 5.00 5 1
Політика / Світ
14.01.2024 280
Еще материалы раздела «Світ»