<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп пообіцяв нафтовикам поступки в обмін на 1 млрд доларів для його кампанії, - WP  "Росією не керують раціональні уми": генерал Павлюк назвав стратегічний провал ворога  Пройде дощ: Гідрометцентр спрогнозував потепління в Київській області до +19  На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°  Синоптик розповіла про погоду на 11 травня, вказавши на важливий нюанс  Погода на вихідні 11-12 травня: нарешті комфортне тепло  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 11 травнявсі новини дня
Політика
Світ
14.01.2024 399

РФ може готувати операцію по дестабілізації ситуації в Молдові, - ISW

Росія за допомогою Придністров'я може готувати інформаційні умови для операції з дестабілізації ситуації у Молдові.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

У так званому "міністерстві держбезпеки" Придністров'я вчора, 12 січня, опублікували прес-реліз, у якому стверджується, що молдавські спецназівці нібито готують "спеціальні бойові групи" для руйнування критично важливих об'єктів, диверсій на військових об'єктах, а також захоплення чи знищення високопосадовців та працівників правоохоронних органів.

Аналітики ISW раніше повідомляли, що МДБ – це організація, співробітники якої, ймовірно, одержують накази безпосередньо з Москви. МДБ та офіційні особи Придністров'я раніше робили аналогічні, менш ескалаційні заяви, ймовірно, також у рамках зусиль Кремля щодо створення інформаційних умов, спрямованих на дестабілізацію ситуації у Молдові та виправдання будь-яких майбутніх російських кампаній у регіоні.

Інцидент на кордоні Придністров'я та України

Нагадаємо, у середу, 10 січня, невизнане "міністерство держбезпеки" Придністров'я повідомило про стрілянину на кордоні невизнаної республіки з Україною 7 січня. Після стрілянини двоє придністровців нібито опинилися на території України. Однак у Держприкордонслужбі України повідомили, що не фіксували таких інцидентів.

Додамо, що в середині грудня Молдова розпочала військові навчання у Навчальному центрі Бульбоака, який розташований неподалік Придністров'я.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ може готувати операцію по дестабілізації ситуації в Молдові, - ISW 5.00 5 1
Політика / Світ
14.01.2024 399
Еще материалы раздела «Світ»