<
НОВИНИ ДНЯ: НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJ  Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та трав  Міжнародні та державні свята в липні 2024 року: чи можна чекати на додаткові вихідні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  На Україну і РФ чекає "смертельне літо": аналітики WSJ зробили невтішний прогноз  Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної страви  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°всі новини дня
Політика
Україна
14.01.2024 374

Росія завдає ударів по аеродромах України: естонська розвідка назвала несподівану причину

Ймовірно, слід чекати на більш масовані атаки РФ.

ed70ec70c406207b9d9b96823c51500a_14.01.24

Агресорка Росія завдає ударів по українських аеродромах, бо побоюється надходження сучасних винищувачів F-16 на озброєння Збройних сил України.

Про це заявив очільник естонської розвідки Антс Ківісельг, повідомляє видання ERR. Пише ТСН. 

З його слів, протягом останніх тижнів російська армія активно застосовує бомбардувальники дальньої дії та ракети "Калібр".

"По всій країні постраждали об'єкти електроенергетики, портової та залізничної інфраструктури, військові аеродроми, склади зброї та боєприпасів, військово-навчальні заклади та підприємства оборонної промисловості, що займаються виробництвом і ремонтом озброєнь", - наголошує Ківісельг.

Він прогнозує, що в найближчому майбутньому очікуються більш масовані ракетні удари.

Нагадаємо, видання Berlingske з посиланням на Міністерство оборони Данії повідомило, що постачання F-16 від Данії для українських Збройних сил затримуються. Термін затримки складає близько півроку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія завдає ударів по аеродромах України: естонська розвідка назвала несподівану причину 5.00 5 2
Політика / Україна
14.01.2024 374
Еще материалы раздела «Україна»