<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  "Росія - колхоз": пропагандисти РФ образились на дівчину з Донецька, яка яскраво описала стан речей в країні  Трамп хоче, щоб Європа надавала більше допомоги Україні  Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: як його врятувати  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.01.2024 378

Цвітна капуста з грибами: оригінальний рецепт

Добре приправлена альтернатива кукурудзяній крупі на основі надм'якої цвітної капусти збільшує споживання овочів у вашому раціоні, не зменшуючи задоволення від смачної їжі.

0c69fb02fdee5c06bcc7ec938c1b66f3_15.01.24

Цвітна капуста з грибами: оригінальний рецепт. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Печериці - 500 г

великий качан цвітної капусти - 1 шт.

велика цибуля-шалот - 1 шт.

свіжий розмарин - 2 гілочки

сіль

свіжомелений чорний перець

сир пармезан чи пекорино - 120 г

оливкова олія - 4 ст. л.

вершкове масло - 2 ст. л.

1. Налийте 2 столові ложки оливкової олії у велику сковороду та поставте на середній або слабкий вогонь. У великій каструлі доведіть до кипіння 2 склянки води та велику дрібку солі на сильному вогні. Очистіть та наріжте гриби. Обсмажте їх на сковорідці.

2. Посипте гриби сіллю та перцем і збільшіть вогонь до середнього. Готуйте, іноді помішуючи, поки вони не стануть м'якими і не підрум'яняться, 12-15 хвилин. Тим часом наріжте цвітну капусту невеликими шматочками. Додайте її в каструлю з водою.

3. Доведіть цвітну капусту до кипіння, потім зменшіть вогонь, щоб вода постійно бульбашилася. Готуйте час від часу помішуючи, поки цвітна капуста не стане дуже м'якою, 10-12 хвилин. Якщо суміш стає занадто сухою та прилипає, додайте ще води. Тим часом наріжте, очистіть і наріжте цибулю-шалот. Обірвіть листя від 2 гілочок розмарину і подрібніть.

4. Коли гриби трохи підрум'яняться, додайте ще 2 столові ложки оливкової олії, цибулю-шалот і розмарин. Готуйте, помішуючи до появи аромату, близько 2 хвилин. Зніміть із вогню. Натріть на тертці 1 склянку пармезану.

5. Коли цвітна капуста розвариться і стане схожою на кашу, зніміть із вогню. За допомогою товкача для картоплі або занурювального блендера подрібніть її в каструлі. Додайте 2 столові ложки вершкового масла та пармезану і поставте на середній або слабкий вогонь. Готуйте, помішуючи і за необхідності додаючи води, щоб цвітна капуста стала досить густою та пухкою. Якщо суміш надто рідка, збільшіть вогонь і дайте рідині випаруватися протягом декількох хвилин. Скуштуйте, і, якщо хочете, додайте ще олії чи солі.

6. Поверніть гриби на середній вогонь, доки вони не зашиплять. Розкладіть поленту з цвітної капусти по тарілках, згори викладіть гриби та подавайте.

Оценка материала:

5.00 / 2
Цвітна капуста з грибами: оригінальний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.01.2024 378
Еще материалы раздела «Суспільство»