Життя та Стиль
Суспільство
Вершковий суп із мідіями: простий, але вишуканий рецепт
Для приготування цього супу вам знадобиться всього 40 хвилин.
Щоб здивувати гостей і потішити близьких, іноді можна приготувати що-небудь просте, але водночас нетривіальне. Пише ТСН.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 кг мідій
- 2 скл. білого вина, сухого
- 2 моркви середнього розміру
- 1 стебло селери
- 3 скл. води (для супу, не для мідій)
- 1 кубик рибного бульйону
- 2 скл. жирних вершків
- каєнський перець
- петрушка
- сіль
- хліб
Промити мідії і переконатися, що всі вони закриті. Закинути їх у каструлю і налити вщерть води (обов'язково чистої, відфільтрованої), а також вино. Накрити кришкою і варити мідії доти, поки вони не розкриються. Коли вони розкрилися, виловити їх із каструлі і очистити м'ясо від раковин.
У каструлю налити 3 склянки води, додати рибний бульйонний кубик і варити близько 4 хвилин. Моркву і селеру нарізати маленькими кубиками і закинути в каструлю. Потім додати вершки, мідії, каєнский перець за смаком і варити до готовності овочів.
Порада: можна зберегти деякі мушлі і використовувати їх як прикрасу для супу перед подаванням на стіл. Суп подавати із скибочкою хліба, посипавши зверху дрібно нарізаною петрушкою.