<
НОВИНИ ДНЯ: Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJ  Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та трав  Міжнародні та державні свята в липні 2024 року: чи можна чекати на додаткові вихідні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  На Україну і РФ чекає "смертельне літо": аналітики WSJ зробили невтішний прогноз  Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної стравивсі новини дня
Політика
Україна
14.01.2024 484

У ЗСУ пояснили, як "загубилися" 20 ракет, випущених РФ

Під час чергової російської ракетної атаки зранку 13 січня понад 20 із 40 ворожих цілей не потрапили до статистики збитих, але й не досягли своїх цілей.

Це пояснюється дедалі нижчою якістю російських ракет, розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Не досягли своїх цілей – що під цим розуміється. Або впали в полі, або підрив у повітрі, або вплинули засоби радіоелектронної боротьби наших сил оборони", – зазначив він.

Водночас сьогодні у статистиці Повітряних сил вказано лише вісім знищених ворожих цілей – це саме ті, по яких відпрацювали вогневі засоби сил протиповітряної оборони, наголосив Ігнат.

"Добре, що російські ракети не лише отримують протидію Сил оборони, а й дедалі гірше летять "точно в цель", як вони там пишуть. Ми бачимо погіршення, про це говорив і голова Головного управління розвідки Кирило Буданов – що ракети стають менш якісними та не долітають до своїх цілей", – сказав речник Повітряних сил.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ЗСУ пояснили, як "загубилися" 20 ракет, випущених РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
14.01.2024 484
Еще материалы раздела «Україна»