<
НОВИНИ ДНЯ: Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.01.2024 389

Як оформити лікарняний, не ходячи до лікаря

Українці можуть оформити лікарняний, не відвідуючи лікаря. Правда, це можливо, якщо захворіли на COVID-19, грип або ГРВІ.

Про це повідомляє Уряд online.

"Пацієнтам із симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ на період дії воєнного стану можна оформити тимчасову непрацездатність на п’ять календарних днів дистанційно", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у разі наявності відповідних симптомів пацієнт має змогу звернутися до лікаря дистанційно за допомогою засобів телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку, а лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

"Для призначення лікування лікар може також дистанційно виписати електронний рецепт", - констатують в Уряд online.

Водночас, у разі, якщо дію медвисновку про тимчасову непрацездатність потрібно буде продовжити, пацієнт обов’язково повинен буде з’явитися на особистий прийом до лікаря.

Електронний рецепт - електронний медичний документ, що формується в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ) на підставі внесених медичних записів про стан здоровʼя пацієнта та містить призначення лікаря пацієнтові на певний лікарський засіб.

Нагадаємо, що отримати перший електронний рецепт тепер можна без візиту до лікаря. Якщо пацієнт звертається дистанційно, лікар зможе виписати е-рецепт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як оформити лікарняний, не ходячи до лікаря 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.01.2024 389
Еще материалы раздела «Суспільство»