<
НОВИНИ ДНЯ: Сікорський: Путін може закінчити війну за п'ять хвилин  "Любимо всіх": Епіфаній розповів, чи благословлятиме одностатеві пари  Як Кремль використовує РПЦ для війни проти України: ISW проаналізував події на Великдень  В Україні 7 травня пройдуть короткочасні дощі, вдень до +26°  "Києво-Печерська лавра звільняється від духовної окупації" – Епіфаній про УПЦ (МП)  Чому зростає ціна бензину і коли вона почне знижуватись  Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
15.01.2024 303

Україна завоювала п'ять нагород на міжнародному турнірі з боротьби

Збірна України завоювала п'ять нагород на міжнародному рейтинговому турнірі з боротьби "Zagreb Open", що проходить у Хорватії.

man_training_in_taekwondo_outdoors_in_nature_8d6124a175a659aac48db57d4ed9d0eb_650x410_15.01.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Національного олімпійського комітету України та національної олімпійської збірної України.

Першу нагороду на міжнародному рейтинговому турнірі з боротьби завоював борець вільного стилю Андрій Джелеп. Він зійшов на другу сходинку п'єдесталу у ваговій категорії до 61 кг.

В перший день турніру 23-річний спортсмен з Прикарпаття успішно здолав Даніеля Попова з Ізраїлю (8:2) та Нураддіна Новрузова з Азербайджану (10:8), поступившись лише у фінальній сутичці дворазовому бронзовому призеру чемпіонату світу Бехбаяр Ерденебатину з Монголії (2:9).

Марія Винник принесла Україні другу нагороду. 23-річна спортсменка з Чернівців стала бронзовою призеркою у ваговій категорії до 55 кг.

На старті українській борчині вдалося перемогти Гюльтакін Ширінову з Азербайджану (14:3). Поступившись у наступній сутичці бронзовій медалістці чемпіонату світу-2021 Саманті Лей Стюарт з Канади (2:6), вона вийшла переможницею із протистояння за бронзу з угоркою Роза Сенттамаші (2:2 VPO1)

Сьогодні, 13 січня, Збірна України виборола ще три медалі, з яких дві найвищого ґатунку. Гімн України пролунав на честь Аліни Філіпович (до 59 кг) та Алли Белінської (до 65 кг)

Водночас володаркою бронзової медалі сьогодні стала Тетяна Сова-Ріжко, яка змагалась у ваговій категорії до 68 кг.

Нагадаємо, на початку грудня у Фінляндії на першому етапі Кубка світу з лижної акробатики українець Дмитро Котовський став бронзовим призером в особистих змаганнях чоловіків.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що українські фігуристи вибороли "золото" у танцях на льоду на міжнародному турнірі з фігурного катання Pavel Roman Memorial у чеському місті Оломоуц.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна завоювала п'ять нагород на міжнародному турнірі з боротьби 5.00 5 1
Життя та Стиль / Спорт
15.01.2024 303
Еще материалы раздела «Спорт»