<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.01.2024 256

В Україні ціни на буряки вже вищі за торішні й продовжують зростати

Багато українських фермерів наразі фактично тимчасово зупинили продажі буряків в очікуванні подальшого зростання цін.

61216dbb6c7fd2e1209b8145e924526b_18.01.24

В Україні продовжують зростати ціни на буряки, хоча вони й так уже вищі за торішні. Пише ТСН. 

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

"Від початку поточного тижня українські фермери почали активно підвищувати відпускні ціни на буряки. Це пояснюється доволі активним попитом і нижчим порівняно з минулим роком урожаєм буряків у поточному сезоні в більшості господарств країни", – повідомляють аналітики.

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, багато українських фермерів наразі фактично тимчасово зупинили продажі буряків в очікуванні подальшого зростання цін. Більшість із виробників планують почати реалізацію цієї продукції не раніше початку лютого.

На сьогодні ж ціни на буряки на ринку України вже зросли до 12-16 грн/кг ($0,32-0,42/кг), що в середньому на 33% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Основною причиною такого помітного здорожчання є істотне скорочення пропозиції столових буряків на українському ринку. Більшість українських господарств не мають у розпорядженні обладнаних сховищ, а запаси в необладнаних складах на цей час уже добряче виснажені. Водночас торговельна активність у цьому сегменті доволі висока, що також підганяє цінове зростання.

Зазначимо, що внаслідок здорожчання сьогодні ціни на столові буряки в Україні вже в середньому на 74% вищі, ніж в аналогічний торішній період.

Нагадаємо, Україна почала імпортувати картоплю з Польщі, Литви та Латвії. Зазначається, що ціни на овоч, які на початку 2024 року підскочили до 15-20 гривень за кілограм, зростатимуть і надалі.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні ціни на буряки вже вищі за торішні й продовжують зростати 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
18.01.2024 256
Еще материалы раздела «Економіка»