Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати свинячі ребра у фруктовій глазурі
Свинячі ребра в кисло-солодкому соусі – це класика барбекю. Якщо ви плануєте смажити свинячі ребра на пікніку або зустрічі друзів у вас вдома, можете не сумніватися, захід приречений на успіх.
Приготування цієї страви вимагає часу та передбачає використання досить великої кількості інгредієнтів. Якщо все зробити за рецептом – результат перевершить ваші очікування, але, якщо хочете поекспериментувати, спробуйте, швидше за все, все вийде. Ми пропонуємо використовувати абрикосове варення, але ви можете спробувати замінити його будь-яким іншим, головне, воно не повинно бути надто солодким. Пише ТСН.
Інгредієнти для свинячих ребер вагою 1-1,5 кг (одна пластина)
Для підготовки м'яса
- орегано – 1 ст. л.
- часниковий порошок – 1 ч. л.
- кумин (зіра) — 1 ст. л.
- копчена паприка – 1 ч. л.
- цибульний порошок – 1 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
- чорний перць – 1 ч. л.
- порошок чилі – 1 ст. л.
Для приготування м'яса
- кориця – 1 паличка
- абрикосове (або будь-яке інше) варення – 2 ст. л.
- яблучний сидр – 1 склянка
- яблучний оцет – 1 ст. л.
- лавровий лист – 1 шт.
- тертий імбир – 1 ч. л.
Для абрикосової глазурі
- абрикосове варення – чверть склянки
- тертий імбир – 1 ч. л.
- вустерширський соус – 1 ст. л.
- коричневий цукор – 1 ст. л.
- сік одного лимона
- кетчуп – чверть склянки
Приготування
Промийте ребра та обсушіть паперовими рушниками.
Змішайте спеції для приготування м'яса. Рясно натріть м'ясистий бік ребер сухою сумішшю. Накрийте харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодильнику щонайменше на кілька годин, але краще на ніч.
За годину до того, як ви готові почати смажити реберця, дістаньте їх з холодильника, щоб м'ясо нагрілося до кімнатної температури. Знайдіть деко, досить велике, щоб вмістити всю пластину ребер, і застеліть його алюмінієвою фольгою. Помістіть ребра на нього. Розігрійте духовку до 120 градусів.
Помістіть реберця в духовку і запікайте протягом 2,5 години м'ясним боком догори.
Поки ребра запікаються, змішайте інгредієнти для приготування м'яса. Коли 2,5 години закінчаться, дістаньте ребра з духовки і обережно переверніть ґрати так, щоб м'ясистий бік був донизу, а бік із кістками був перевернутий вгору. Акуратно вилийте рідку суміш на деко і щільно накрийте м'ясо фольгою. Запікайте ще годину.
Поки смажаться реберця, змішайте інгредієнти для абрикосової глазурі в невеликій каструлі. Доведіть суміш до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть вогонь до мінімуму, періодично помішуючи, щоб соус загуснув. Щойно він набуде консистенції густої глазурі, зніміть його з вогню. Занадто густий соус можна трохи розбавити водою.
Коли реберця підсмажаться лицьовим боком донизу, дістаньте деко з духовки і злийте рідину. Увімкніть гриль, переверніть рбера і рясно змастіть абрикосовою глазур'ю.
Якщо ви готуєте на грилі, можете поставити ґрати з ребрами просто на нього. Смажте протягом 3-4 хвилин, потім змастіть ребра глазур'ю і смажте ще 1-3 хвилини. Зніміть з вогню, наріжте і одразу ж подавайте з глазур'ю, що залишилася.