НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.01.2024 1063

Паштет із курячої печінки: швидкий рецепт

Нам катастрофічно не вистачає часу, тому ми намагаємося заощаджувати його, вишукуючи будь-яку можливість. Щоб не стояти довго на кухні, обідаємо в ресторані, замовляємо додому піцу і роли, отоварюємся в відділах кулінарії супермаркетів.

0e5925240bc9f0dba63b45c14a83995c_23.01.24

Однак є маса рецептів швидкого приготування, які виручать в будь-яку хвилину. Один із них — печінковий паштет. Так, можна, звичайно, купити банку паштету в тому ж магазині, але смак у нього буде далеко не той, а склад вже точно сумнівний. Пише ТСН. 

Приготований вдома паштет можна використовувати як намазку на тости або крекери, як начинку для млинців, подавати в тарталетках, начинити ним половинки зварених круто яєць або стручки болгарського перцю, які розрізати потім на кружечки.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячої печінки
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 100 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • олія
  • сіль

Приготування

Цибулю і моркву очистити, нарізати довільно, але не дуже великими шматками, і обсмажити в невеликій кількості розпеченої олії до прозорості цибулі.

Печінку вимити, обсушити, нарізати невеликими шматочками, додати до овочів і смажити буквально екілька хвилин, щоб вона тільки поміняла колір, після чого влити молоко і тушкувати 15 хвилин під кришкою на середньому вогні, посолити в кінці приготування.

Готову печінку пюрувати блендером.

У ще теплий паштет ввести нарізане шматочками вершкове масло і добре вимішати.

За необхідності масу ще раз збити блендером.

На замітку

Таким же чином готується паштет і з індичої, телячої, яловичої і свинячої печінки.

Печінковий паштет можна ароматизувати додаванням мускатного горіха, чорного або запашного перцю.

Щоб текстура готового паштету стала більш ніжною, додайте до нього під час збивання кілька столових ложок вершків або курячого бульйону.

Оценка материала:

5.00 / 2
Паштет із курячої печінки: швидкий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.01.2024 1063
Еще материалы раздела «Суспільство»