<
НОВИНИ ДНЯ: Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
22.01.2024 425

Скандальне рукостискання: українська тенісистка привітала росіянку з перемогою

Вчинок 16-річної спортсменки викликав обурення у багатьох українських уболівальників.

15e1f7183b230a2bb3264170a91e34a8_22.01.24

На юніорському Відритому чемпіонаті Австралії 2024 молода українська тенісистка Єлизавета Котляр поступилася росіянці і після гри потиснула руку представниці держави-агресорки. Пише ТСН. 

Оскільки такий вчинок 16-річної спортсменки викликав обурення у багатьох українських уболівальників, Федерація тенісу України опублікувала коментар щодо цього інциденту.

“Федерація тенісу України підтримує спільну позицію українських тенісистів не проводити рукостискання з представниками країн-агресорів. Наші провідні гравці про це повідомлені та підтримують таку позицію. Але завжди можуть бути помилки. Така помилка сталася сьогодні із нашою гравчинею”, - йдеться в коментарі.

Оскільки тенісистка неповнолітня, її вчинок прокоментував її батько Костянтин Котляр.

Він звернув увагу на юний вік спортсменки і відсутність досвіду великих міжнародних змагань, де “надзвичайна атмосфера, яка сама по собі чинить неабиякий тиск на спортсменів”.

“На жаль, моя донька не відчувала себе спокійною, емоції били через край, тому вона не повністю контролювала свою поведінку. На автоматі виконала післяматчевий ритуал – потиснула руку суперниці, не розуміла, що за сіткою стояла представниця країни, яка здійснила напад на нашу Батьківщину. Це безумовно була помилка, через яку Ліза дуже шкодує й запевняє, що ніколи більше не дозволить нічого подібного. Завжди пам’ятатиме, хто є хто. Насправді вона щира патріотка України, завжди була такою, є й залишиться у майбутньому”, - запевнив батько української тенісистки.

Нагадаємо, раніше українська шаблістка Ольга Харлан на чемпіонаті світу з фехтування в Мілані відмовилася потиснути руку суперниці із Росії. На тлі скандалу Міжнародна федерація фехтування (FIE) скасувала правило обов'язкового рукостискання між спортсменами після поєдинку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скандальне рукостискання: українська тенісистка привітала росіянку з перемогою 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
22.01.2024 425
Еще материалы раздела «Спорт»