<
НОВИНИ ДНЯ: В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністравсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.01.2024 996

Сирне печиво з лимонним курдом: рецепт незвичайної випічки

Рецепт настільки простий, наскільки це можливо. Ви можете приготувати його, використовуючи лише руки й лопатку.

a77a44eb37e2a5bac761dc52ebc0bd7d_23.1.24

Ніжний сирний смак печива чудово доповнює лимонний курд (заварний крем із лимонним соком). Пише ТСН. 

Інгредієнти

Цукор - 2/3 склянки

вершкове масло - 250 г

яйце - 1 шт.

ванільний екстракт - 1 ч. л.

Борошно - 2 та 1/4 склянки

Сіль - 1/2 ч. л.

лимонний курд (заварний крем) - 1/2 склянки

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть два дека пергаментним папером.

2. В чаші електричного міксера з насадкою-лопаткою збийте вершкове масло й цукор до отримання легкої та повітряної маси. Додайте яйце і ваніль та перемішайте до однорідної консистенції. Додайте в міксер борошно й сіль та перемішуйте на середній або низькій швидкості, доки не утвориться тісто.

3. Використовуючи невелику ложку для печива, сформуйте з тіста кульки вагою приблизно по 1 столовій ложці, катаючи кожну між долонями, щоб вони стали круглими. Розкладіть на підготовлених деках, залишаючи між кожним печивом відстань близько 2 сантиметрів. Пальцем, великим пальцем або тильним боком мірної ложки на ½ чайної ложки зробіть поглиблення в центрі кожної кульки.

4. Використовуючи ложку, кондитерський мішок або пакет зі зрізаним одним кутом, заповніть кожне заглиблення приблизно ½ чайної ложки лимонного курда. Працюючи з одним деком за раз, покладіть його до духовки та випікайте, доки він не стане трохи золотистим по краях, 10-12 хвилин. Перекладіть на решітку до повного остигання. Повторюйте, поки все печиво не буде сформоване та випечене. Зберігайте в герметичному контейнері до 4 днів.

Порада:

  • Лимонний курд можна замінити варенням або джемом

Оценка материала:

5.00 / 2
Сирне печиво з лимонним курдом: рецепт незвичайної випічки 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.01.2024 996
Еще материалы раздела «Суспільство»