<
НОВИНИ ДНЯ: "Підтримуємо зв'язок з усіма сторонами війни": в ОАЕ хочуть бачити РФ на наступних самітах  Байден та Трамп домовились про дебати зі специфічними правилами  В НАТО заявили про послаблення обмежень щодо ударів по території Росії  Піонтковський озвучив головне завдання Путіна щодо війни в Україні, яке він "продасть" росіянам  Рецепт салату з пекінської капусти з курячим філе та сиром  Пошуки інопланетного життя: Європейське космічне агентство обрало ціль наступної місії  Зеленський анонсував другий саміт миру: коли відбудетьсявсі новини дня
Політика
Європа
24.01.2024 295

У Болгарії розповіли, коли почнуть розмінувати Чорне море разом із Туреччиною та Румунією

Об'єднана група з розмінування Чорного моря, про створення якої підписали угоду Болгарія, Румунія і Туреччина, може почати роботу у квітні-травні цього року.

52887877732_001ea6abfc_k_04a07433b04b94bc67f56737a3b3ef32_650x410_24.0124

Про це заявив начальник оборони Болгарії адмірал Еміль Ефтімов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Darik News.

Він уточнив, що побоювань щодо готовності команд немає, оскільки три країни вже давно проводять спільні навчання.

"Щоб група почала реальну роботу, Туреччина має ратифікувати раніше підписану угоду", - заявив він.

Зі свого боку міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев додав, що в групі з розмінування Чорного моря можуть узяти участь і інші союзники по НАТО, але без кораблів, оскільки операція проводитиметься за правилами Конвенції Монтре.

Він підкреслив, що формування групи допомагає знизити ризики для судноплавства. Тагарєв також додав, що командування угрупованням здійснюватиметься на основі ротації.

Розмінування Чорного моря

Минулого тижня глава Міноборони Болгарії Тодор Тагарьов заявив, що угода країни з Румунією та Туреччиною про створення протимінної групи в Чорному морі незабаром буде підписана. Після цього місія розпочнеться.

Вже 11 січня міністр оборони Туреччини Ясар Гюлер, його румунський колега Ангел Тілвар та заступник міністра оборони Болгарії Атанас Запрянов підписали у Стамбулі меморандум про взаєморозуміння, щоб сформувати тристоронню ініціативу щодо знешкодження вибухових речовин.

Додамо, що нещодавно речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів, скільки часу піде на розмінування Чорного моря.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Болгарії розповіли, коли почнуть розмінувати Чорне море разом із Туреччиною та Румунією 5.00 5 1
Політика / Європа
24.01.2024 295
Еще материалы раздела «Європа»