Життя та Стиль
Суспільство
Сирні булочки з кунжутом: рецепт смачної випічки
Сирні булочки виходять несолодкими і вимагають підняття тіста. Їх можна їсти просто так або приготувати з ними бутерброди чи подати до перших страв замість хліба.
Для приготування знадобляться два види сиру, яйця, борошно та розпушувач. Все перемішайте - і випікайте сирні булочки із золотистою кунжутною скоринкою. Пише ТСН.
Інгредієнти
твердий сир - 100 г
кисломолочний сир - 250 г
яйце - 1 шт.
борошно - 2 ст. л.
Розпушувач - 1 ч. л.
Сіль - 0,5 ч. л.
кунжут
вершкове масло
- Твердий сир натріть на дрібній тертці. Додайте до нього кисломолочний сир, яйце, перемішане з розпушувачем борошно та сіль. Перемішайте.
- Руки змочіть холодною водою. Тісто розділіть на шматочки і скачайте джгут. Сформуйте зі джгута з тіста бублик, з'єднайте протилежні краї. Булочки змастіть і посипте кунжутом.
- Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть булочки.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Готові гарячі булочки змастіть вершковим маслом.
Поради:
Сир використовуйте не менше 5% жирності.