<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Прес-релізи
Будівельна
23.01.2024 299

Чим відрізняється LED люстра від звичайної?

Вибираючи джерела освітлення, багато хто задається питанням, чим сучасна лед люстра відрізняється від інших освітлювальних приладів. Як джерело світла в пристрої служить діод, а не ртуть, спіраль або газ. Це не єдина відмінність. Пристрій позбавлений недоліків, характерних для старих типів джерела світла.

У чому полягає відмінність від інших джерел світла?

Дехто вважає, що LED люстра і люстра світлодіодна - це різні освітлювальні прилади. Це лише дві назви для одного пристрою. Жодних відмінностей, за винятком назви, немає. Від інших же варіантів освітлення він має разючі відмінності.

Лампа розжарювання:

- Як світловий елемент використовується металева спіраль. Вона миттєво запалюється під час увімкнення і вирізняється дешевизною та доступністю.

Низька вартість невипадкова. Прослужить вона не більше 1000 годин роботи, а світлодіодна - у 100 разів довше.

Спочатку може здатися, що лампа розжарювання вигідніша за led, оскільки остання коштує дорожче. Однак лише 10% споживаної енергії в перших перетворюється на світло, тому вже за деякий час користування світлодіодною лампою економія буде помітною в рахунках на електроенергію.

Люмінесцентна лампа:

Містить ртуть, що вирізняється високою токсичністю і небезпекою

Ефект мерехтіння, що призводить до втоми зорового нерва і підвищеного подразнення.

Поступове вигоряння зі зменшенням світловіддачі, тобто частину терміну служби сподіватися на повноцінне освітлення не доводиться.

Крім токсичності, вони набагато менш довговічні і споживають більше енергії. LED прослужить 2 000 - 20 000 годин, а люмінесцентна в рази менше.

Основою ультрафіолетової лампи є ртутні пари в колбі. Скло дуже міцне і ймовірність того, що воно розіб'ється, мінімальна, але існує. Небезпека полягає не в тому, що лампа може лопнути. Річ у тім, що під час нагрівання пари ртуті виділяються в повітря. Якщо ж колба розіб'ється, доведеться проводити повне очищення від токсичного металу.

Галогенна лампа схожа на лампу розжарювання, але працює від пари галогенів. Це дає змогу продовжити термін служби до 4 000 годин. З недоліків слід зазначити високий нагрів, що призводить до опіків. Також галогенні лампи відрізняються високою крихкістю. Їх використання пожежонебезпечне. Якщо колба розіб'ється, високий ризик загоряння.

Енергозберігаючі лампи - головні конкуренти світлодіодних, але вони також поступаються їм. Головним недоліком є непривабливість через спіральну форму, тривалий час нагріву, протягом якого світло буде тьмяним, а також мерехтіння, яке викликається коливанням світла.

Оценка материала:

4.40 / 5
Чим відрізняється LED люстра від звичайної? 4.40 5 5
Прес-релізи / Будівельна
23.01.2024 299
Еще материалы раздела «Будівельна»