<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
25.01.2024 248

Індексація пенсій: у Мінсоцполітики повідомили, коли зможуть ухвалить рішення

Уряд України планує ухвалити рішення про індексацію пенсій з 1 березня. Водночас дані для розрахунку розміру підвищення будуть відомі в середині лютого.

Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, повідомляє РБК-Україна із посиланням на її заяву в ефірі телемарафону.

"З 1 березня ми плануємо індексацію, зараз ми її розраховуємо", - сказала вона.

За її словами, коефіцієнт залежить від рівня інфляції за попередній рік. "Тобто відповідні органи статистики мають показати інфляцію за 2023 рік, це буде відомо ближче до середини лютого, це 50% цього показника береться Також 50% показника середньої заробітної плати за 36 календарних місяців минулих", - повідомила міністр.

Жолнович нагадала, що і інфляція і зарплата зростали. "Відповідно точно буде відсоток, на який зростуть пенсії. Але більш чітко цей відсоток ми будемо мати в розрахунках до середини лютого", - сказала вона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Індексація пенсій: у Мінсоцполітики повідомили, коли зможуть ухвалить рішення 5.00 5 2
Політика / Україна
25.01.2024 248
Еще материалы раздела «Україна»