<
НОВИНИ ДНЯ: Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.01.2024 363

Що буде з економікою України 2024 року: в НБУ зробили прогноз щодо ВВП

Темпи економічного зростання будуть нижчими, ніж торік.

За прогнозами Нацбанку України, не зважаючи на війну, економічне зростання триватиме, і реальний ВВП 2024 року зросте на 3,6%. Пише ТСН. 

Про це йдеться у прогнозах на сайті НБУ.

За оцінками Нацбанку, попри повномасштабну війну в Україні, її економічне зростання триватиме надалі.

"У 2024 році реальний ВВП зросте на 3,6% передусім завдяки збереженню високих бюджетних витрат на тлі очікуваних обсягів міжнародної допомоги на достатньому рівні", – запевнили в НБУ.

Водночас там вказали, що темпи економічного зростання будуть нижчими, ніж торік, у зв’язку з очікуваним зменшенням врожаїв та посиленням диспропорцій на ринку праці в умовах війни.

Очікується, що протягом 2025-2026 років зростання економіки пришвидшиться до 4-6% на рік. Це відбудеться завдяки зниженню безпекових ризиків, що є основним припущенням прогнозу НБУ, покращенню споживчих та інвестиційних настроїв, упровадженню євроінтеграційних реформ.

До слова, НБУ залишив облікову ставку на рівні 15% і покращив прогноз щодо інфляції 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Що буде з економікою України 2024 року: в НБУ зробили прогноз щодо ВВП 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
27.01.2024 363
Еще материалы раздела «Економіка»