<
НОВИНИ ДНЯ: Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспорт  До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днями  Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНСвсі новини дня
Політика
Україна
29.01.2024 264

Експерт припустив, коли закінчиться "снарядний голод" у ЗСУ

На жаль, процес надання боєприпасів нешвидкий.

Ймовірно, Україна навесні отримає потік артилерійських снарядів. Ключове питання полягає передовсім в спроможностях виробництва. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону військовий експерт Павло Нарожний.

"По артилерійських боєприпасах в першу чергу треба зараз розмовляти про Європу, бо в США – бюджетний процес. Європа готова нам поставляти і тут питання стоїть більше в спроможності виробництва. І мова йде про те, що, на жаль, Європа дуже довго недооцінювала і зменшувала виробництво. В цьому році вони почали інвестувати", – вважає експерт.

За його словами, зокрема, розширення виробництва снарядів вже розпочалося в Норвегії, Франції та Німеччині. На жаль, це не швидкий процес. Йдеться про місяці до того моменту, як ми побачимо новий потік.

"Ми бачимо, що Болгарія почала запускати законсервовані заводи ще радянських часів. Мова йде про радянські калібри, але в нас таких стволів дуже багато – 122-й, 152-й калібри, які ми можемо використовувати дуже успішно. Тому я очікую, що приблизно навесні ми отримаємо потік артилерійських снарядів", – підсумував Павло Нарожний.

Раніше Нарожний сказав, чи є у ворога можливість відновити серйозний наступ на сході.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експерт припустив, коли закінчиться "снарядний голод" у ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
29.01.2024 264
Еще материалы раздела «Україна»