<
НОВИНИ ДНЯ: Литовський борщ з яйцем: незвичний рецепт холодної першої страви для літа  У печері виявили найстаріший малюнок, якому 51 200 років – що на ньому зображено  У Києві відновили дві третини генеруючих потужностей зруйнованих РФ, - КМДА  Байден назвав дебати "поганим епізодом" і сказав, що його змусить зійти з перегонів  Гуляш зі свинячого серця: бюджетний рецепт смачної гарячої страви  Преображення Господнє 2024 року: дата за новим календарем, традиції, що не можна робити  Прогноз погоди в Україні на 7 липня і наступний тиждень всі новини дня
Політика
Європа
30.01.2024 310

В Угорщині різко змінили позицію щодо допомоги Україні: що відомо

Політичний директор угорського прем'єра Віктора Орбана заявив про готовність до компромісу.

4fa3441b0e6874e65ad886de2add6c75_30.01.24

Угорщина заявила про свою готовність до компромісу, який дозволить профінансувати запропонований Євросоюзом пакет допомоги Україні з бюджету блоку напередодні екстреного саміту 1 лютого. Пише ТСН. 

Про це пише Reuters 29 січня.

Зазначається, що політичний директор прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана заявив про відкритість Будапешту до питання використання бюджету ЄС для запропонованого пакету допомоги Україні в розмірі 50 мільярдів євро (54 мільярди доларів).

"Балаж Орбан, головний політичний радник прем'єр-міністра, підтвердив на X, що в суботу Будапешт надіслав Брюсселю пропозицію, яка свідчить про його готовність використати бюджет ЄС для надання пакету допомоги, та випустити спільні боргові зобов'язання для його фінансування, якщо були додані інші "застереження", – пише Reuters.

Агентство зазначає, що це є значною зміною в позиції Будапешта порівняно з тим, яку він займав лише кілька тижнів тому. Раніше він заблокував перегляд бюджету ЄС, який включав допомогу Україні, що змусило його лідерів скликати екстрений саміт.

Раніше очільник угорського уряду Віктор Орбан заявив, що зніме вето щодо надання Україні допомоги від ЄС на суму 50 мільярдів євро.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Угорщині різко змінили позицію щодо допомоги Україні: що відомо 5.00 5 3
Політика / Європа
30.01.2024 310
Еще материалы раздела «Європа»