<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше  Обмежено придатних вже немає: що чекає на військових та військовозобовʼязаних, які мають цей статус  Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася: Павлюк назвав цифру  Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюквсі новини дня
Політика
Світ
31.01.2024 236

Якщо США припинять підтримувати Україну: Зеленський заявив про "серйозну загрозу" для Європи

На думку Зеленського, якщо Європа залишиться наодинці, Путін цим скористається.

28b10c76be1384619a199c28ec4eefa7_31.01.24

Глава держави Володимир Зеленський не вірить, що США припинять військову та фінансову підтримку України, однак, якщо це і станеться - це "буде серйозна загроза" для Європи. Пише ТСН. 

Таку думку президент України висловив в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

"Я вірю, що цього не станеться. Що Європа не залишиться одна. І тут питання - комплексне. Перше - Європа не справиться одна, якщо вона буде отримувати допомогу на тому рівні, яку отримувала Україну - ні зброєю, ні фінансово. Чому? Якби вся Європа об'єдналася, вона змогла би дати достатню підтримку Україні, але США мають вплив. Сигнали не дуже позитивні, вони мають вплив на деяких лідерів Європи", - зазначив він.

Однак, якщо все-таки відбудеться затягування процесів щодо підтримки України, на думку Зеленського, - це буде мати вплив на об'єднану Європу.

"І тут є послідовні проблеми. Перше – це дефіцит зброї, фінансів в Україні. Друге – втратиться союз між США і Європою. Третє – Європа сама зрозуміє, що це сигнал, що якщо Україна не витримає і Путін піде вперед, це сигнал від США щодо того, що Європа залишиться наодинці серед країн НАТО, хто протистоятиме Росії. Це буде серйозна загроза. Путін цим скористається 100%. Це буде сигнал, що і НАТО не буде таким міцним. Якщо відколюються США, ще хтось матиме іншу думку щодо НАТО. Чому? Бо мають економічні зв'язки із РФ. Я думаю, що також тоді посипиться санкційна політика", - вважає лідер України.

Нагадаємо, спікер Палати представників назвав "мертвим" законопроєкт про допомогу Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Якщо США припинять підтримувати Україну: Зеленський заявив про "серйозну загрозу" для Європи 5.00 5 2
Політика / Світ
31.01.2024 236
Еще материалы раздела «Світ»