НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
31.01.2024 280

У власність держави повернули землю на кордоні з РФ вартістю понад 3,5 млрд гривень

Господарський суд Харківської області вирішив повернути у власність держави три земельні ділянки прикордонної смуги уздовж українсько-російського кордону загальною площею 566 га та вартістю понад 3,5 мільярди гривень.

__2__635_1300x820_5acf93b86f01879e3fe5269e9ec799e5_650x410_31.01.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу Харківської обласної прокуратури.

Зазначається, що таким чином суд задовольнив позовну заяву прокуратури в інтересах держави.

Як було встановлено, в Харківській області відповідні земельні ділянки "незаконно вибули з державної власності до комунальної та передані в оренду приватному суб'єкту господарювання для сільськогосподарських потреб".

У прокуратурі додають, що вказані землі фактично є землями прикордонної смуги, і вони повинні використовуватись "виключно для зведення та експлуатації інженерних захисних споруд для захисту від агресії з боку держави-агресора".

Нині триває строк на апеляційне оскарження вказаного рішення суду, а після набрання ним законної сили вживатимуться заходи щодо його повного фактичного виконання.

"Робота на вказаному напрямі триває у тісній співпраці з 4-им прикордонним загоном Державної прикордонної служби України", - йдеться в заяві.

Також у прокуратурі зауважили, що це вже другий задоволений позов обласної прокуратури вказаної категорії.

Було оприлюднено схеми трьох земельних ділянок у Харківській області біля кордону з РФ.

Справи із землею

Нагадаємо, близько тижня тому в Одеській області розкрили схему із заволодіння землею на узбережжі Дністровського лиману. Фігурантом є голова сільради Білгород-Дністровського району, якому повідомили про підозру.

Оценка материала:

5.00 / 1
У власність держави повернули землю на кордоні з РФ вартістю понад 3,5 млрд гривень 5.00 5 1
Політика / Україна
31.01.2024 280
Еще материалы раздела «Україна»