<
НОВИНИ ДНЯ: Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітнявсі новини дня
Прес-релізи
Авторинок
01.02.2024 264

Переваги та недоліки автоматичної коробки передач

Згідно зі статистикою, у країнах Європи близько 90% машин оснащені АКПП. Автошкола Таурус зосереджується на практичних аспектах водіння, допомагаючи студентам здобути навички для успішного керування автомобілем як з механічною, так і з автоматичною коробкою передач. Зв’язатись з автошколою на осокорках https://taurus-school.kiev.ua/uk/osokorki можна за номером телефону +38 (067) 388-05-14. Філії школи розташовані в різних районах столиці, що дає змогу вибрати найбільш комфортний логістично варіант.

Автоматична коробка передач являє собою пристрій для автоматичної зміни моменту, що крутить машини. Під час руху транспортного засобу передачі в авто перемикаються не водієм, а комп'ютерною системою керування машини.

Плюси та мінуси АКПП

Щоб значно полегшити собі вибір відповідного транспортного засобу, потрібно знати основні плюси та мінуси АКПП.

Переваги

Автомат позбавить необхідності вичавлювати зчеплення. Автомобіль з АКПП дарує свободу та почуття впевненості. Затихнути через повільно або швидко відпущене зчеплення не вдасться.

Інші явні плюси АКПП:

- електроніка відповідає за вибір передавального числа з огляду на швидкість руху транспортного засобу, ступінь натискання педалі газу;

перемикання швидкостей відбувається практично без втрати потужності;

гідротрансформатор, що є невід'ємною частиною АКПП, запобігає перевантаженню двигуна та ходової частини;

сучасні моделі позашляховиків з автоматичною коробкою отримали спеціальні програми, вибравши які, водій значно покращить здатність автомобіля пересуватися в умовах бездоріжжя чи сильної засніженості дороги;

за рахунок плавної зміни крутного моменту, що надходить від двигуна, складові частини АКПП менше схильні до зносу – надбавка до загального ресурсу трансмісії;

більший рівень безпеки, адже водієві-новачкові не доведеться відволікатися на перемикання швидкостей, достатньо сконцентруватися на дорожній обстановці.

Конструкція автомата нескладна, але в плані пристрою вона поступається механіці, в якій менше деталей та складних механізмів.

Мінуси коробки автомат

Серед мінусів коробки автомат слід назвати наступні моменти:

АКП негативно демонструє себе при навантаженнях і великих швидкостях, починає перегріватися і швидко виходить з ладу. Загальний програш у динаміці тут є.

З таким пристроєм не вдається робити різкий старт. Навіть влітку перші 5-10 хвилин із автоматом потрібно рухатися на невеликій швидкості.

Коробка автомат не любить бездоріжжя, оскільки це її швидко зношує.

Агрегат не приймає пробуксовування коліс. Тому несправне авто з АКПП не можна буксирувати в жодному разі, його можна переміщати тільки на евакуаторі. Також відповідно машиною з автоматом не можна буксирувати інші машини.

Автомобіль з автоматом не дозволяє виконати деякі прийоми контраварійного водіння: керований замет, силове ковзання.

Плюси та мінуси АКПП та механіки очевидні, і саме на них слід орієнтуватися перед покупкою авто. Механічна трансмісія поки що у всіх сенсах залишається більш практичним та надійним варіантом. Однак водієві-початківцю напевно припаде до душі авто з АКПП, яким і простіше, і комфортніше керувати.

Оценка материала:

5.00 / 3
Переваги та недоліки автоматичної коробки передач 5.00 5 3
Прес-релізи / Авторинок
01.02.2024 264
Еще материалы раздела «Авторинок»
  • Особливості та характеристики Lexus UX Особливості та характеристики Lexus UX

    У світі автомобільної індустрії, компанія Lexus відома завдяки бездоганним поєднанням якості, комфорту та передових технологій. В рамках своєї стійкої репутації, компанія продовжує вражати світ автомобільними новинками. Серед них варто особливу увагу звернути на Lexus UX, який втілює в собі всі елементи, що зробили бренд Lexus таким популярним та впізнаваним. Розгляньмо деякі особливості та характеристики вражаючого електричного автомобіля.

    Авторинок 09.04.2024 363
  • Toyota Camry Elegance проти Elegance+: що краще? Toyota Camry Elegance проти Elegance+: що краще?

    Вивчіть ключові відмінності між Toyota Camry Elegance та Elegance+. Наш огляд допоможе зрозуміти, яка модель краще відповідає вашим потребам у комфорті, економічності та технологіях.

    Авторинок 13.03.2024 299
  • Особенности обслуживания электромотоциклов Особенности обслуживания электромотоциклов

    Обслуживание электромотоциклов необходимо для сохранения их надежной и безопасной работы. Регулярные проверки и обслуживание помогают выявлять и устранять потенциальные проблемы до их возникновения, что повышает безопасность водителя и окружающих на дороге.

    Авторинок 09.03.2024 280
  • Як перевіряти штрафи за порушення ПДР і вчасно їх сплачувати: короткий лікнеп Як перевіряти штрафи за порушення ПДР і вчасно їх сплачувати: короткий лікнеп

    Понад чотири роки в Україні працює автоматична система фото- і відеофіксації порушень ПДР. Відстежувати наявність штрафів і сплачувати їх можна за допомогою смартфону. Де саме перевіряти інформацію про винесені постанови та як швидко переказувати кошти — розповідаємо далі в статті.

    Авторинок 29.01.2024 370
  • 6 типов автостраховки в компании «ВУСО» 6 типов автостраховки в компании «ВУСО»

    В Украине есть обязательное и добровольное страхование автомобиля. Первое должен оформить каждый владелец транспортного средства, в том числе грузового, независимо от марки и модели. Этот полис называется ОСАГО, его оформляют ежегодно – при отсутствии такого документа водителю придется заплатить штраф.

    Авторинок 25.01.2024 122