<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Українівсі новини дня
Політика
Світ
02.02.2024 215

Чи може Путін напасти на країни НАТО: ексгенсек Альянсу дав вичерпну відповідь

“Сіра зона” є небезпечною. І країни, які перебувають у ній – також.

2c3f05817d7cf803f40cad02510716e0_02.02.24

Можливий напад Росії на країни НАТО не вважається неминучим, оскільки Путін знає про п’яту статтю статуту Альянсу про колективну оборону. Пише ТСН. 

Про це заявив ексгенеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен на спільному з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком брифінгу.

“Я не вважаю, що є неминучий ризик нападу Росії на країну НАТО. Путін поважає пʼяту статтю. Він знає, що відповідно до неї, напад на одного з членів буде атакою на всіх, і він програє пряму конфронтацію з НАТО”, – наголосив Андерс Фог Расмуссен.

Він також додав, що “сіра зона” є небезпечною. І країни, які перебувають у ній, подаються на членство, зокрема Фінляндія та Швеція.

“Тому, на мою думку, ми маємо запросити Україну, і чим раніше, тим краще. Насправді українське військо таке потужне, що може зробити внесок для Альянсу і посилити його”, – наголосив колишній генсек НАТО.

Нагадаємо, що російський диктатор Володимир Путін не втратив би шанс напасти на НАТО. Якби Україна була змушена здатися, це не втамувало б спрагу влади Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи може Путін напасти на країни НАТО: ексгенсек Альянсу дав вичерпну відповідь 5.00 5 2
Політика / Світ
02.02.2024 215
Еще материалы раздела «Світ»