<
НОВИНИ ДНЯ: Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОПвсі новини дня
Політика
Світ
01.02.2024 248

Генсек НАТО Столтенберг претендує на Нобелівську премію миру

Заступник голови Ліберальної партії Норвегії Абід Раджа висунув Генсека НАТО Єнса Столтенберга на Нобелівську премію миру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на VG.

За словами Раджі, генсек НАТО невпинно працює заради миру в Україні і є головною силою миру за межами України.

"За межами України немає нікого, хто працював би для цього більше, ніж він, завдяки винахідливості, логіці та емоціям - і ніколи не втомлювався. Він невпинно працює заради миру в Україні, і за межами України був і залишається головною силою світу. Я так пишаюся тим, що я норвежець, коли бачу Столтенберга на світовій арені", - сказав Раджа.

Абід Раджа зауважив, що Столтенберг, - найбільш заслуговуючий кандидат на Нобелівську премію миру за 2023 рік, завдяки його невпинним зусиллям щодо встановлення миру та демократії в Європі та в усьому світі.

"Ніхто так не намагався добитися миру та демократії в Європі та в усьому світі за останній рік, як Єнс Столтенберг. Дертфор, цілком природно, що Льові пропонують, щоб він отримав нобелівську премію миру цього року", - каже Раджа, який є другим заступником голови Лівих.

"Столтенберг - ключова постать у забезпеченні миру в Європі. Минулого року він невпинно працював над пошуком рішень, здатних зупинити війну в Україні. Він також служив сполучною ланкою між різними сторонами, які беруть участь у цьому процесі", - заявив Раджа.

Оценка материала:

5.00 / 1
Генсек НАТО Столтенберг претендує на Нобелівську премію миру 5.00 5 1
Політика / Світ
01.02.2024 248
Еще материалы раздела «Світ»