<
НОВИНИ ДНЯ: НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
01.02.2024 295

ЄС втомився від Орбана, а не від України – Туск

Лідери ЄС знайдуть рішення для допомоги Україні, але це не буде шляхом поступок угорському прем’єру Віктору Орбану в питаннях верховенства права, корупції чи підтримки Києва.

Про це перед засіданням Європейської Ради у Брюсселі сказав іноземним журналістам глава польського уряду Дональд Туск, передає Укрінформ.

«Це проблема для всіх нас. Але це однозначно не проблема так званої втоми від України, ми маємо зараз у Брюсселі втому від Орбана», - зазначив Туск.

Польський прем’єр підкреслив, що зараз усім потрібно об’єднати зусилля для підтримки України у контексті агресивних дій Росії.

«Я не можу зрозуміти і сприйняти цю дуже дивну й егоїстичну гру Віктора Орбана, тут немає простору для компромісу щодо наших принципів у контексті верховенства права й однозначно не може бути компромісу у питанні України», - наголосив Туск.

Глава польського уряду підкреслив, що треба бути оптимістами щодо сили аргументів, оскільки немає «плану Б».

«Орбан має вирішити: Угорщина залишається частиною Спільноти, чи ні. Все дуже чітко: є біле і чорне, відомим є контекст. Інтуїція мені підказує, що буде знайдено якісь сильні аргументи, які врешті переконають Орбана»,- сказав Туск.

Він підкреслив, що питання України є екзистенційним не лише для Польщі, а й усіх в ЄС.

«Позиція Віктора Орбана є загрозою для нашої безпеки, це очевидно. І це неприйнятно. Відтак треба думати про всі можливі заходи і наслідки в майбутньому, але не сьогодні»,- констатував Туск.

Він також підкреслив, що йому соромно за експрем’єра Польщі Матеуша Моравецького, який приїхав до Брюсселя, аби разом з Орбаном брати участь у його двозначній грі. Туск назвав неприпустимим, щоб будь-який польський політик підтримував Орбана в його грі проти України.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЄС втомився від Орбана, а не від України – Туск 5.00 5 2
Політика / Україна
01.02.2024 295
Еще материалы раздела «Україна»