<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Світ
02.02.2024 260

Путіна можуть арештувати в ще одній країні: хто і для чого насправді приєднався до МКС

Міністерство закордонних справ Росії назвало це “недружнім кроком”.

ac3d7df7db15905ed8af6cb7fb93a0d9_02.02.24

У четвер, 1 лютого, за повідомленнями офіційних осіб, Вірменія офіційно приєдналася до Міжнародного кримінального суду (МКС), що стало кроком, який традиційний союзник Москва засудила як “недружній”. Пише ТСН. 

Про це повідомляє AFP.

У березні суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна у зв'язку з війною проти України та ймовірною незаконною депортацією дітей до Росії.

Тепер Єреван зобов'язаний заарештувати російського лідера, якщо він ступить на його територію.

“Римський статут МКС офіційно набув чинності для Вірменії 1 лютого”, — повідомив AFP офіційний представник країни з міжнародно-правових питань Єгіше Кіракосян.

Речник Кремля Дмитро Пєсков у жовтні назвав ратифікацію Вірменією Римського статуту МКС “неправильним рішенням”.

Міністерство закордонних справ Росії назвало це “недружнім кроком”.

Вірменія є домом для постійної російської військової бази і частиною очолюваного Москвою військового альянсу — Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), що складається з кількох колишніх радянських республік.

Західні країни привітали ратифікацію, яка знаменує розширення юрисдикції суду на територію, яка довгий час вважалася російським задвірком.

“Світ стає меншим для автократа в Кремлі”, — сказала глава ЄС Урсула фон дер Ляєн, звертаючись до Путіна після того, як Вірменія ратифікувала статут МКС у жовтні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путіна можуть арештувати в ще одній країні: хто і для чого насправді приєднався до МКС 5.00 5 1
Політика / Світ
02.02.2024 260
Еще материалы раздела «Світ»