НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.02.2024 341

Шведські фрикадельки: рецепт знаменитої страви

Знамениті шведські фрикадельки, які прийнято подавати із соусом та гарніром з картоплі, завоювали любов у всьому світі.

Шведські фрикадельки, які називаються Köttbullar, люблять майже всі. Традиційно, на гарнір до них подають варену картоплю, але вони не менш чудові з гарніром з рису чи овочів. Приготувати цю популярну страву не дуже складно, потрібно просто дотримуватися рецепту. Пише ТСН. 

Складники

Фрикадельки

  • оливкова олія — 1 столова ложка
  • цибуля — 1 шт.
  • часник — 2 зубчики
  • яловичий фарш — 500 г
  • яйце — 1 шт.
  • сіль — 1 чайна ложка
  • свіжомелений чорний перець — 1 чайна ложка
  • мелений запашний перець — половина чайної ложки
  • мелений мускатний горіх — чверть чайної ложки
  • панірувальні сухарі — неповна склянка

Соус

  • вершкове масло — 2 столові ложки
  • борошно — 3 столові ложки
  • яловичий бульйон — півтори склянки
  • сіль та свіжомелений чорний перець за смаком

Підготування

  • Нарізати цибулю кубиками.
  • Подрібнити часник.

Приготування

Фрикадельки

Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть деко алюмінієвою фольгою і злегка змастіть його олією або антипригарним спреєм.

Нагрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте цибулю і готуйте до прозорості, від 4 до 5 хвилин. Додайте часник і готуйте до появи аромату, ще 1 хвилину. Остудіть до кімнатної температури.

Змішайте охолоджену суміш цибулі з яловичиною, яйцем, сіллю, перцем, запашним перцем і мускатним горіхом. Додайте панірувальні сухарі і перемішайте.

Сформуйте із суміші невеликі фрикадельки, а потім перекладіть їх на деко. Випікайте до золотаво-коричневого кольору та готовності, від 15 до 18 хвилин.

Соус

Розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Вмішайте муку і готуйте, постійно помішуючи, поки суміш не стане золотисто-коричневою, 3-4 хвилини.

Поступово влийте яловичий бульйон і доведіть суміш до кипіння. Варіть, поки соус стане досить густим. Приправте сіллю та перцем.

Коли фрикадельки повністю приготуються, перекладіть в соус і перемішайте.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шведські фрикадельки: рецепт знаменитої страви 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.02.2024 341
Еще материалы раздела «Суспільство»