<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Шольц закликав не завищувати очікувань від саміту миру  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивуєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.02.2024 374

Курка по-китайськи: незвичайний рецепт

Китайська кухня популярна у всьому світі. Вона славиться несподіваними смаковими поєднаннями та пікантними соусами.

Куряче філе – їжа популярна, але непроста у приготуванні. Щоб куряче філе вийшло соковитим та м'яким, його потрібно добре замаринувати та правильно приготувати. Спробуйте приготувати куряче філе за цим рецептом. Пише ТСН. 

Складники

  • курячі грудки — 2 шт.
  • кукурудзяний крохмаль – 1 скл.
  • сіль — половина ч. л
  • олія для фритюру
  • кунжут

Для маринаду:

  • яєчний білок — 2 шт.
  • соєвий соус – 1 ст. л.
  • мірин – 2 ст. л. (мерин — солодкий слабоалкогольний напій, його можна замінити білим вином з цукром у пропорції 1 столова ложка мирину = 2 чайні ложки білого вина + 1 чайна ложка цукру)

Для соусу:

  • курячий бульйон — половина склянки
  • соєвий соус – 2 ст. л.
  • олія — 1 ст. л.
  • часник — 3 зубчики
  • темний соєвий соус — 1 ст. л.
  • кунжутна олія — 2 ч. л.
  • мірин – 2 ст. л.
  • світло-коричневий цукор – 3 ст. л.
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л.

Приготування

Додайте 4 склянки олії у велику каструлю. Нагрійте до 180 градусів.

Змішайте інгредієнти маринаду і додайте нарізану кубиками курку, перемішайте.

Змішайте інгредієнти соусу.

Дістаньте курку з маринаду, обваляйте шматочки курки в кукурудзяному крохмалі, змішаному із сіллю і струсіть надлишки.

Обсмажте курку партіями у фритюрі, поки вона не стане золотаво-коричневою, хрумкою та просмаженою.

Поки курка готується, нагрійте 1 столову ложку олії. Додати подрібнений часник і готуйте 1 хвилину.

Додайте інгредієнти для соусу та варіть до загусання.

Додайте в соус обсмажену курку та варіть 3-4 хвилини.

Подавайте, прикрасивши насінням кунжуту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Курка по-китайськи: незвичайний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.02.2024 374
Еще материалы раздела «Суспільство»