НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.02.2024 407

Курка по-китайськи: незвичайний рецепт

Китайська кухня популярна у всьому світі. Вона славиться несподіваними смаковими поєднаннями та пікантними соусами.

Куряче філе – їжа популярна, але непроста у приготуванні. Щоб куряче філе вийшло соковитим та м'яким, його потрібно добре замаринувати та правильно приготувати. Спробуйте приготувати куряче філе за цим рецептом. Пише ТСН. 

Складники

  • курячі грудки — 2 шт.
  • кукурудзяний крохмаль – 1 скл.
  • сіль — половина ч. л
  • олія для фритюру
  • кунжут

Для маринаду:

  • яєчний білок — 2 шт.
  • соєвий соус – 1 ст. л.
  • мірин – 2 ст. л. (мерин — солодкий слабоалкогольний напій, його можна замінити білим вином з цукром у пропорції 1 столова ложка мирину = 2 чайні ложки білого вина + 1 чайна ложка цукру)

Для соусу:

  • курячий бульйон — половина склянки
  • соєвий соус – 2 ст. л.
  • олія — 1 ст. л.
  • часник — 3 зубчики
  • темний соєвий соус — 1 ст. л.
  • кунжутна олія — 2 ч. л.
  • мірин – 2 ст. л.
  • світло-коричневий цукор – 3 ст. л.
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л.

Приготування

Додайте 4 склянки олії у велику каструлю. Нагрійте до 180 градусів.

Змішайте інгредієнти маринаду і додайте нарізану кубиками курку, перемішайте.

Змішайте інгредієнти соусу.

Дістаньте курку з маринаду, обваляйте шматочки курки в кукурудзяному крохмалі, змішаному із сіллю і струсіть надлишки.

Обсмажте курку партіями у фритюрі, поки вона не стане золотаво-коричневою, хрумкою та просмаженою.

Поки курка готується, нагрійте 1 столову ложку олії. Додати подрібнений часник і готуйте 1 хвилину.

Додайте інгредієнти для соусу та варіть до загусання.

Додайте в соус обсмажену курку та варіть 3-4 хвилини.

Подавайте, прикрасивши насінням кунжуту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Курка по-китайськи: незвичайний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.02.2024 407
Еще материалы раздела «Суспільство»