<
НОВИНИ ДНЯ: Бронь від мобілізації: в Україні розширили список категорій військовозобов’язаних  Крученики з курятини з сирною начинкою: простий рецепт смачної вечері для всієї родини  Вперше в історії виявлено зіткнення ядер галактик: коли це сталося   Рада планує перейменувати 83 населених пункти в Україні  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Карпатська юшка з грибами: рецепт неймовірно смачної і ситної страви  Борги та перевірка власника. Поради юриста, як купувати житло під час війнивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.02.2024 396

Курка по-китайськи: незвичайний рецепт

Китайська кухня популярна у всьому світі. Вона славиться несподіваними смаковими поєднаннями та пікантними соусами.

Куряче філе – їжа популярна, але непроста у приготуванні. Щоб куряче філе вийшло соковитим та м'яким, його потрібно добре замаринувати та правильно приготувати. Спробуйте приготувати куряче філе за цим рецептом. Пише ТСН. 

Складники

  • курячі грудки — 2 шт.
  • кукурудзяний крохмаль – 1 скл.
  • сіль — половина ч. л
  • олія для фритюру
  • кунжут

Для маринаду:

  • яєчний білок — 2 шт.
  • соєвий соус – 1 ст. л.
  • мірин – 2 ст. л. (мерин — солодкий слабоалкогольний напій, його можна замінити білим вином з цукром у пропорції 1 столова ложка мирину = 2 чайні ложки білого вина + 1 чайна ложка цукру)

Для соусу:

  • курячий бульйон — половина склянки
  • соєвий соус – 2 ст. л.
  • олія — 1 ст. л.
  • часник — 3 зубчики
  • темний соєвий соус — 1 ст. л.
  • кунжутна олія — 2 ч. л.
  • мірин – 2 ст. л.
  • світло-коричневий цукор – 3 ст. л.
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л.

Приготування

Додайте 4 склянки олії у велику каструлю. Нагрійте до 180 градусів.

Змішайте інгредієнти маринаду і додайте нарізану кубиками курку, перемішайте.

Змішайте інгредієнти соусу.

Дістаньте курку з маринаду, обваляйте шматочки курки в кукурудзяному крохмалі, змішаному із сіллю і струсіть надлишки.

Обсмажте курку партіями у фритюрі, поки вона не стане золотаво-коричневою, хрумкою та просмаженою.

Поки курка готується, нагрійте 1 столову ложку олії. Додати подрібнений часник і готуйте 1 хвилину.

Додайте інгредієнти для соусу та варіть до загусання.

Додайте в соус обсмажену курку та варіть 3-4 хвилини.

Подавайте, прикрасивши насінням кунжуту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Курка по-китайськи: незвичайний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.02.2024 396
Еще материалы раздела «Суспільство»