<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  "Росія - колхоз": пропагандисти РФ образились на дівчину з Донецька, яка яскраво описала стан речей в країні  Трамп хоче, щоб Європа надавала більше допомоги Україні  Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: як його врятувати  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.02.2024 303

Погода в Україні на тиждень: балтійський фронт принесе вітри, дощі та мокрий сніг

Минулого тижня в Україні спостерігалася різноманітна погода, початок був із сонечком. А вже з 1 лютого до нас почали заходити атмосферні фронти з північного заходу і саме вони вплинуть на погоду наступного тижня.

Тож чого чекати українцям із понеділка, Фактам ICTV ексклюзивно розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Погода у вихідні

За її словами, у першій декаді лютого атмосферні фронти принесуть доволі вітряну погоду.

– У нас є попередження про пориви вітру у більшості областей України на суботу. Пориви трохи зменшать інтенсивність у неділю. І вже з понеділка знову може бути посилення вітрів. Тож варто стежити за попередженнями від Українського гідрометцентру, – наголосила синоптикиня.

Наталя Птуха зауважила, що атмосферні фронти приносять хмари з опадами різної фази, переважно змішаними, адже температура коливається.

У денні години будуть переважати плюсові значення, тому здебільшого це будуть дощі різної інтенсивності. Тобто треба буде стежити за прогнозами у кожній області.

Погода наступного тижня

Загалом наступні кілька днів для України будуть вітряні, вологі, часом із опадами. Але значення температури все ж таки плюсове, наголошує Наталія Птуха.

– Наприклад, із середини тижня на Півдні й частково на Заході України, Закарпатті, Прикарпатті, подекуди може бути +10-14°C. Приблизно це вівторок, середа, четвер. Але через те, що буде вітряно та висока вологість, українці відчуватимуть дискомфорт, – зауважила синоптикиня.

Наталія Птуха зазначила, що така температура є вищою за кліматичні норми для цього періоду.

Температура вночі

Щодо температури в нічні години, то здебільшого це коливання від -3°C до +3°C, близько 0°C. Ночі будуть теплішими на Півдні, трохи прохолоднішими – на Північному сході та Півночі.

Яка погода в Києві

Синоптикиня Наталія Птуха наголошує, що з понеділка, 5 лютого, погода буде одноманітною для усіх областей України і для Києва зокрема.

– Буде багато хмар, більше вітряності. З Балтійського моря до України заходитимуть повітряні вологі маси, які принесуть опади, – говорить Наталія Птуха.

У Києві прогнозується незначний мокрий сніг із переходом у дощ, особливо в денні години. Хоча будуть перерви в опадах.

Синоптикиня ще раз наголошує на необхідності зважати на попередження від Українського гідрометцентру.

Прогноз погоди на 3 лютого

Вночі у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях, вдень в Україні прогнозується мокрий сніг та дощ. Вітер 7-12 м/с, вночі на Заході країни та вдень у більшості областей пориви 15-20 м/с.

Температура вночі від +2°C до -3°C, вдень +3-8°C, на Лівобережжі 0-5°C тепла.

В Карпатах сніг та дощ, місцями на дорогах ожеледиця; температура вночі -3-8°C, вдень від -3°C до +2°C.

Прогноз погоди на 4-5 лютого

У західних областях очікуються помірні дощі, вночі у південно-східних та східних областях з мокрим снігом, на решті території України місцями невеликий дощ.

На дорогах північно-східних областей місцями ожеледиця.

Вітер 7-12 м/с, а 5 лютого місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 0-5°C; вдень +3-8°C, на Півдні та південному заході України до 11°C. У північно-східних та східних областях 5 лютого, крім Півдня та Закарпаття, від 0°C до 5°C.

В Карпатах сніг, температура до -6°C.

Погода на 6-7 лютого

6 лютого вночі у західних та східних областях, а вдень в Україні, крім Карпатського регіону, прогнозується невеликий мокрий сніг та дощ; температура вночі від +3°C до -3°C, вдень до +6°C, у західних та південних областях +3-9°C, місцями +10-14°C.

7 лютого у північній частині, центральних та східних областях прогнозуються дощі, на решті території без опадів.

Температура вночі до +6°C, вдень +3-9°C. На Закарпатті, Прикарпатті та Півдні країни температура +10-14°C, у східних та північно-східних областях від 0°C до +5°C.

Прогноз на 8-11 лютого

8 лютого у північній частині, а 11 лютого у західних областях прогнозується +3-8°C.

Оценка материала:

5.00 / 2
Погода в Україні на тиждень: балтійський фронт принесе вітри, дощі та мокрий сніг 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
04.02.2024 303
Еще материалы раздела «Суспільство»