<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  Уряд Британії занепокоєний через злочинну діяльність російських шпигунів  Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.02.2024 287

До України зазирне весна: прогноз і карти погоди найближчими днями

В Україні у перший вікенд лютого очікуються опади за переважно позитивної температури. Жителі південних регіонів відчують найближчими днями дотик весни.

ottepel-pixabay-1_04.02.24

Про це повідомляє Український Гідрометцентр. Пише "Апостроф".

У суботу, 3 лютого, у західних, південних, північних та центральних регіонах України пройдуть дощі. На сході можливий дощ зі снігом. На Харківщині очікується інтенсивний снігопад (до 6 мм).

У східних областях буде близько 0 градусів. У центрі, на півночі та на Закарпатті температура становитиме +2...+4, в решті регіонів буде +3...+6. Вночі у всій Україні температура опуститься до -2...-4.

У неділю, 4 лютого, у всій країні очікується потепління. Так, у північних та східних областях температура підніметься до +2...+4, у центрі - до +5...+7, на заході - до +6...+9, на півдні - до +8...+10.

День буде хмарним із проясненнями, у всіх регіонах очікується дощ. У більшості областей опади будуть невеликими, лише на заході України прогнозується помірний дощ.

Новий тиждень розпочнеться з хмарної погоди із проясненнями по всій Україні. Дощ зі снігом 5 лютого очікується у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Рівненській, Херсонській, Львівській, Миколаївській областях та на Закарпатті.

На півночі, сході та в центрі температура становитиме +3...+6, на заході очікується +5...+7. У південних регіонах середня денна температура становитиме +9...+12. Навіть уночі по всій країні очікується позитивна температура - до +1...+3.

Жителям Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської та Сумської, а також Одеської, Миколаївської, Запорізької, Вінницької, Кіровоградської та Черкаської областей варто бути обережними через сильний вітер (до 13 м/с).

У вівторок, 6 лютого, на всій території України пануватиме переважно тепла погода з дощами. На сході країни можливий дощ із мокрим снігом. Денна температура становитиме від +12..+14 на Одещині до 0..+2 на Сумщині. Вночі на півночі та сході України може бути до 5 градусів морозу.

7 лютого, у середу, дощі закінчаться на більшості території. Лише на сході, а також на півночі та північному заході можуть зберегтися слабкі опади. Температурний режим нагадуватиме попередній день.

Згідно з народними прикметами, ясне небо 3 лютого обіцяло ранню весну, а дощовий день віщував, що морози протримаються до квітня. Безхмарна ніч викликала побоювання про неврожайний рік. Завірюха 4 лютого - передвістя поганої погоди на тиждень, а важкі свинцеві хмари розглядалися як ознаки пізньої весни.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бабак Тимко зробив прогноз на весну.

Оценка материала:

5.00 / 2
До України зазирне весна: прогноз і карти погоди найближчими днями 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
04.02.2024 287
Еще материалы раздела «Суспільство»