<
НОВИНИ ДНЯ: Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Україні  Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою  Годжес назвав можливі цілі військ НАТО в Україні  Як приготувати пухкі булочки на сковороді: найкращий рецепт за 5 хвилин без духовки  Саміт миру у Швейцарії: Зеленський назвав три важливі пункти, які мають узгодити країни  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  21 травня по всій Україні стане ще теплішевсі новини дня
04.02.2024 224

Якого валютного курсу чекати наступного тижня

Наразі на валютному ринку все стабільно, однак ризики коливань достатньо значні. Оскільки є певні побоювання щодо міжнародної допомоги Україні.

Про те, яким буде курс найближчим часом, розповів 24 Каналу банкір Тарас Лєсовий.

За його словами, важливим питанням, в тому числі для регулятора, залишається розблокування кордонів та розв'язання труднощів у наданні макрофінансової допомоги. Адже саме це впливає на стабільність валютного ринку.

«Загалом протягом наступного тижня курсові коридори можливих змін набудуть таких обрисів: на безготівковому ринку 37,75 – 38,75 гривні за долар та 40 – 42 гривні за євро, а на готівковому ринку 38 – 39,5 гривні за долар та 41 – 43 гривні за євро», – сказав він.

Хоча експерт зазначив, що Україна має достатню кількість валових фінрезервів. На даний час їх розмір становить близько 40 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що на щомісячні валютні інтервенції витрачається 2,5 – 3 мільярди доларів. Якщо макрофінансова допомога не буде доповнювати бюджет вчасно, виникне нестабільність курсів.

Банкір вважає, що протягом наступного тижня зберігатимуться тенденції, які виникали в січні. Імовірні коливання якщо і будуть, то незначні. Ознаки валютного ринку наступного тижня такі:

  • зміни на міжбанку – 0,2 гривні, на готівковому ринку 0,3 – 0,5 гривень;
  • різниця між курсом купівлі та продажу на міжбанку не буде більш як 0,1 гривні, на готівковому ринку – 0,5 гривні у банках, а от в обмінниках – до 1 гривні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Якого валютного курсу чекати наступного тижня 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
04.02.2024 224
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»