НОВИНИ ДНЯ: По Воронежу завдано ракетного удару: росіяни бідкаються на перебої зі світлом і водою  Приходить відчуття полегшення: 3 знаки зодіаку відчують щастя, якого давно не відчували, вже після 10 грудня  Мирна угода щодо України стає дедалі ближчою — The Washington Post  Путін уже хоче не лише Донбас, а й "Новоросію" — Портников про нову загрозу для України  Трамп підштовхує Київ до миру, заявляючи про "неминучу поразку", - The Wall Street Journal  У Києві - дощ, на сході - мокрий сніг: якою буде погода в Україні 10 грудня  Тепло зникне: синоптикиня розповіла, коли Україну накриє холодний фронтвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.02.2024 446

Запечена качка з апельсином: рецепт для святкового столу

Приготуйте апетитну качку з апельсином для новорічного столу, яка буде фаворитом будь-якого святкового столу. Для маринаду качки будемо використовувати апельсин та мед.

5426657d1ff3e68057c17851324b835e_08.02.24

Готується зовсім нескладно, спочатку качка маринується в солодко-кислому маринаді протягом кількох годин, потім запікається в духовці, підрум'янюється, тому і в процесі отримуємо ніжну ароматну качку із золотистою медовою скоринкою. Пише ТСН. 

Інгредієнти

качка

апельсин - 1 шт.

соєвий соус - 100 мл

мінеральна газована вода - 2 л

суміш перців - 1 ч. л.

сіль за смаком

соєвий соус - 50 г

мед - 1 ст. л.

  1. Качку добре промийте під проточною водою зовні та всередині. Обсушіть. Викладіть качку черевцем догори в ємність.
  2. Апельсин розріжте на дві частини. Вичавіть руками сік на качку, апельсин викладіть до качки, посипте сіллю, перцем і полийте соусом.
  3. Залийте газованою водою, закрийте кришкою та відправте до холодильника маринуватися на ніч.
  4. Дістаньте качку з маринаду, начиніть двома половинками цього апельсина, що був у маринаді.
  5. Заколіть черевце зубочистками.
  6. Для глазурі з'єднайте соус та мед, а потім перемішайте.
  7. Загорніть качку в пергаментний папір для випічки, потім у фольгу.
  8. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 2-2,5 години. Потім розкрийте качку змастіть глазур'ю і запікайте ще 10-15 хвилин до золотистої скориночки.

Поради:

  • На гарнір можна приготувати рис, картоплю чи овочевий салат.
  • Сік із апельсина сильно не вичавлюйте.

Оценка материала:

5.00 / 2
Запечена качка з апельсином: рецепт для святкового столу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.02.2024 446
Еще материалы раздела «Суспільство»