НОВИНИ ДНЯ: Кім Чен Ин заявив про небезпеку ядерної війни  Третя світова війна вже почалась: термінова заява Залужного  Яблучний тарт татен: рецепт ароматної французької випічки  На Марсі знайшли ознаки життя: що кажуть вчені  Майже 90% компаній планують підвищити зарплати: на скільки вони зростуть у 2025 році  "Загарбати цілком й остаточно": політичний експерт назвав сценарій, який Путін підготував для України  Що робити, щоб буряк швидше зварився: 25 хвилин на будь-який розмір плоду — і каструля буде чистоювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.02.2024 512

Яловичина, запечена з яблуками: простий, але ефектний рецепт

Цей рецепт призначений для любителів смачних, гарячих страв із додаванням фруктів.

Для приготування шматочки м'яса, цибулі та яблука попередньо обсмажуються на сковороді, а потім заливаються вином і запікаються у духовці. Пише ТСН. 

Інгредієнти

яловичина (філе) - 500 г

цибуля ріпчаста - 2 шт.

яблука - 3 шт.

вино біле - 200 мл

вода - 100 мл

гірчиця діжонська - 2 ст. л.

приправа овочева - 1 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

олія - 2 ст. л.

  1. Яловичину промийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте шматочками, посипте приправою і обсмажте на олії з обох боків на сильному вогні 10 хвилин.
  2. Викладіть у форму для запікання.
  3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  4. Яблука наріжте невеликими скибочками, видаливши серцевину.
  5. Обсмажте цибулю у тій же сковороді, де готувалося м'ясо, додайте яблука. Обсмажуйте, поки цибуля не стане золотистою, потім додайте гірчицю, сіль, перець, воду та вино. Перемішайте та вилийте в м'ясо.
  6. Форму накрийте фольгою та відправте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин.
  7. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин до зарум'янювання м'яса.

Поради:

  • Яблука використовуйте кисло-солодкі.

Оценка материала:

5.00 / 3
Яловичина, запечена з яблуками: простий, але ефектний рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
08.02.2024 512
Еще материалы раздела «Суспільство»