Життя та Стиль
Суспільство
Яловичина, запечена з яблуками: простий, але ефектний рецепт
Цей рецепт призначений для любителів смачних, гарячих страв із додаванням фруктів.
Для приготування шматочки м'яса, цибулі та яблука попередньо обсмажуються на сковороді, а потім заливаються вином і запікаються у духовці. Пише ТСН.
Інгредієнти
яловичина (філе) - 500 г
цибуля ріпчаста - 2 шт.
яблука - 3 шт.
вино біле - 200 мл
вода - 100 мл
гірчиця діжонська - 2 ст. л.
приправа овочева - 1 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
олія - 2 ст. л.
- Яловичину промийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте шматочками, посипте приправою і обсмажте на олії з обох боків на сильному вогні 10 хвилин.
- Викладіть у форму для запікання.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
- Яблука наріжте невеликими скибочками, видаливши серцевину.
- Обсмажте цибулю у тій же сковороді, де готувалося м'ясо, додайте яблука. Обсмажуйте, поки цибуля не стане золотистою, потім додайте гірчицю, сіль, перець, воду та вино. Перемішайте та вилийте в м'ясо.
- Форму накрийте фольгою та відправте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин.
- Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин до зарум'янювання м'яса.
Поради:
- Яблука використовуйте кисло-солодкі.