Життя та Стиль
Суспільство
Картопля із заправкою з бринзи та оливок: рецепт ефектного гарніру
Відварена картопля – улюблений багатьма коренеплід. Все дуже просто: потрібно очистити її та відварити.
Приготувати заправку із бринзи, лимонного соку. Викласти на картоплю, потім прикрасити оливками та зеленню. Пише ТСН.
Інгредієнти
Картопля - 8 шт.
Бринза - 150 г
оливки без кісточок - 100 г
лимонний сік - 1 ст. л.
Сметана - 3 ст. л.
вершкове масло - 70 г
зелень (петрушка, кріп)
сіль
- Картоплю очистіть та вимийте. Зваріть до готовності 20 хвилин, рідину злийте. Додайте вершкове масло, закрийте кришкою і струсіть, щоб масло розподілилося по картоплі.
- Для заправки: в миску викладіть бринзу, натерту на дрібній тертці, лимонний сік, сметану. Посоліть та перемішайте до однорідної маси.
- На блюдо викладіть гарячу картоплю, зверху розподіліть заправку. Посипте зеленню та прикрасьте цілими оливками.
Поради:
- Якщо бринза дуже щільна, додайте ще сметани.
- Оливки використовуйте будь-які.