НОВИНИ ДНЯ: Жителів низки регіонів України попередили про ожеледицю на дорогах у найближчу добу  Банки скоротили іпотечне кредитування українців  У Росії найбільша алмазна компанія заявила про кризу і закриття копалень  Путін уже лякає інші країни ударами: що говорить  Мокрий сніг і різкі перепади температури: яку погоду в Україні очікувати 23 листопада  У РФ припинили польоти половина літаків Airbus: у чому причина  Нові відстрочки, МСЕК та реєстр для військових. Як зміниться мобілізація в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.02.2024 474

Їжте, поки гаряче: 5 продуктів, які не можна вживати остиглими

Які страви не слід їсти охолодженими, а які, навпаки, смакують холодними і не шкодять здоров’ю.

Лікарі назвали п’ять видів продуктів, які не варто їсти без належної термічної обробки. Бо це вкрай негативно позначиться на здоров’ї. Розповідаємо, які харчі не варто вживати остиглими, щоб не нашкодити собі, та які можна їсти охолодженими. Пише ТСН. 

Які продукти треба їсти гарячими, щоб не нашкодити здоров’ю: поради лікарів

  • Продукти, що містять білки. М’ясо, рибу та яйця краще їсти гарячими, оскільки білкова їжа не перетравлюється повністю у холодному вигляді. Вживання таких продуктів охолодженими може призвести до проблем із кишківником і зайвою вагою.
  • Їжа, приготована на олії. Це вся смажена жирна їжа, яку не можна їсти холодною. Оскільки у такому вигляді жири не розщеплюються, що призводить до дискомфорту в кишечнику і створюється додаткове навантаження на печінку.
  • Червоне м’ясо. Такий продукт вкрай складний для перетравлення, якщо його їсти в холодному вигляді, можна отримати проблему перевантаження шлунково-кишкового тракту.
  • Супи. У цих стравах містяться тваринні білки, які важко перетравлюються в охолодженому вигляді. Але це не стосується холодних супів, наприклад, томатного чи окрошки.
  • Суміш гарячих і холодних інгредієнтів. Така їжа може спровокувати переїдання, бо таке поєднання складників притупляє відчуття ситості.

Яку їжу можна вживати холодною

  • Буженина. Добре запечена буженина неймовірно м’яка, тому її краще їсти холодною. Можна зробити з неї бутерброд чи подати з тушкованою капустою і вареними яйцями.
  • Тушкована капуста. Такий гарнір найкраще смакує у холодному вигляді. Їсти тушковану капусту можна з цільнозерновим хлібом, запеченим м’ясом та свіжими овочами.
  • Печінковий торт. Це ще одна страва, яка подається холодною і не шкодить здоров’ю. Її можна їсти з хлібом та овочевим салатом.
  • Риба в паніруванні. Така риба не потребує підігріву, тому її можна їсти холодною, попередньо поливши лимонним соком.

Оценка материала:

5.00 / 2
Їжте, поки гаряче: 5 продуктів, які не можна вживати остиглими 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.02.2024 474
Еще материалы раздела «Суспільство»