<
НОВИНИ ДНЯ: НАТО звинуватила Росію в гібридних діях в Європі: жорстка заява Альянсу  Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господиньвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.02.2024 307

Качині грудки в апельсиновому соусі: французький рецепт

Приготувати качину грудинку так, щоб вона була соковитою, досить непросто.

b962e3309f7135b3f3c4b33f93cbd728_12.02.24

Качина грудка посідає важливе місце у рецептах французької кухні. Французи вміють готувати птаха і качка у них виходить чудово. Також важливим інгредієнтом є апельсиновий соус, який особливо добре поєднується саме з качкою. Тому цей рецепт є абсолютно безпрограшним варіантом та підійде навіть для святкового столу. Пише ТСН. 

Складові

  • качині грудки — 2 шт
  • апельсиновий сік — 0,5 склянки
  • натерта цедра одного апельсина
  • мед – 4 ст. л
  • сіль та свіжомелений чорний перець

Приготування

Нагрійте сковороду. За допомогою гострого ножа зробіть кілька надрізів на шкірі кожної грудки навхрест (обережно, щоб не прорізати м'якоть).

Коли сковорода добре розігріється, обсмажте качині грудки шкірою донизу. Готуйте близько 15 хвилин, видаляючи жир у міру його танення. Переверни грудки і смажте ще близько 3 хвилин. Вийміть із сковороди і дайте їм відпочити під алюмінієвою фольгою протягом 10 хвилин.

Розріжте кожну грудку шириною на 6 частин. На гарячу сковорідку влийте мед, а потім апельсиновий сік і цедру і поверніть на слабкий вогонь. Перемішуйте, поки інгредієнти не поєднуються в однорідну масу, утворюючи соус.

Викладіть шматочки качки на блюдо для сервірування і полийте їх соусом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Качині грудки в апельсиновому соусі: французький рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.02.2024 307
Еще материалы раздела «Суспільство»