<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні піднімуть максимальну ціну на електроенергію для бізнесу  22 травня буде до 28° тепла, в окремих областях - невеликі дощі  Зеленський розповів, скільки винищувачів F-16 потрібно Україні  Путіну час хвилюватися: три версії загибелі президента Ірану  Сім країн НАТО постачатимуть Україні техніку та ракети до ППО в рамках німецької ініціативи  Потепління до +28 і місцями дощі: прогноз погоди в Україні на 22 травня  Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Українівсі новини дня
10.02.2024 260

Кабмін хоче збільшити тривалість відпустки для всіх

У новому Кодексі законів про працю передбачено, що відпустку збільшать з 24 до 28 днів. Також буде запроваджено поняття домашньої роботи. Українці, які працюють вдома, отримають такі ж гарантії, буде встановлена також тривалість робочого дня.

Документ розробило та презентувало Міністерство економіки, йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Трудова книжка стане необов'язковою, роботодавця звільнять від необхідності її зберігати та заповнювати. Важливе нововведення: у законі буде вказано ознаки трудових відносин. Якщо у відносинах між роботодавцем та співробітником є хоча б три із зазначених ознак, вважається, що між ними є трудові відносини.

Йдеться про такі ознаки:

  • людина особисто виконує роботу;
  • робота виконується під контролем роботодавця;
  • не встановлено конкретного обсягу робіт, а робота постійної;
  • людина дотримується правил внутрішнього трудового порядку;
  • робітнику надають засоби виробництва (обладнання, інструменти тощо);
  • систематична виплата заробітної плати;
  • встановлений робочий графік;
  • відшкодування витрат, пов'язаних із виконанням роботи.

Однак Федерація профспілок України проект нового кодексу не підтримала, вони закликають владу разом доопрацювати документ. Заступник голови ФПУ Олександр Шубін заявив: "Відбувається скорочення рівня гарантій прав працівників, що не може бути підтриманим, а також необґрунтовано скасовується державне правове регулювання цілих блоків правовідносин між роботодавцями та працівниками".

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін хоче збільшити тривалість відпустки для всіх 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
10.02.2024 260
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»