Життя та Стиль
Суспільство
Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року
Цей рецепт суперніжної тушкованої яловичини готується на повільному вогні протягом кількох годин і заправляється морквою та картоплею.
Страва ідеально підходить для холодної погоди. Пише ТСН.
Інгредієнти
яловичина, нарізана невеликими кубиками - 1500 г
борошно - 1/2 скл.
Сіль - 2 ч. л.
Перець - 1 ч. л.
олія оливкова - 2 ст. л.
Цибуля - 1 шт.
Часник - 4 зубки
вино червоне - 1 скл.
паста томатна - 1 ст. л.
бульйон яловичий - 1 л
соус вустерширський - кілька крапель
морква - 400 г
картопля, нарізана кубиками - 500 г
лист лавровий - 2 шт.
чебрець - 1 гілочка
розмарин - 1 гілочка
оцет бальзамічний - 2 ст. л.
- Розігрійте духовку до 160 градусів.
- У великій мисці обваляйте яловичину в борошні, приправте сіллю і перцем. Нагрійте 1 столову ложку оливкової олії в чавунній каструлі.
- Коли вона стане гарячою, додавайте порціями яловичину, намагаючись не переповнювати каструлю.
- Підрум'яньте м'ясо з усіх боків 2-3 хвилини.
- Дістаньте яловичину з каструлі і відкладіть убік. Додайте в ту ж каструлю ще 1 столову ложку олії.
- Додайте цибулю і готуйте, поки вона не підрум'яниться і не стане злегка м'якою, 2-3 хвилини.
- Додайте часник і готуйте ще хвилину.
- Влийте вино і деглазуйте каструлю. Зішкребіть шматочки з дна каструлі.
- Додайте томатну пасту, яловичий бульйон і вустерширський соус. Доведіть до кипіння. Покладіть яловичину назад до каструлі разом із морквою, лавровим листом, чебрецем і розмарином.
10. Накрийте кришкою та поставте до духовки. Варіть одну годину.
11. Дістаньте з духовки, додайте картоплю, перемішайте і готуйте ще від 45 хвилин до години або доки яловичина не стане м'якою.
12. За бажання додайте бальзамічний оцет.
13. Видаліть із каструлі лавровий лист і зелень. Додайте сіль і перець за смаком.