<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
14.02.2024 240

Удар по Києву 7 лютого: експерти підтвердили, що РФ застосувала гіперзвукову ракету "Циркон"

Експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) підтвердили, що під час удару по столиці 7 лютого росіяни застосували гіперзвукову ракету 3М22 "Циркон".

_foto_ros_zmi_11cdf414524a17ac031f03daa6b5dc7b_650x410_14.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram директора інституту Олександра Рувіна.

"Експерти КНДІСЕ завершили дослідження російських ракет, які 7 лютого атакували Україну. За попередньою інформацією, дійсно маємо наявний факт використання ракети 3М22 "Циркон". Про це свідчить маркування на частинах та уламках, ідентифікація вузлів і деталей, особливості відповідного типу зброї", - повідомив Рувін.

Загалом, як пояснив директор інституту, у російських ракетах є деталі, які можуть застосовуватися одразу в кількох типах виробів, інші - вузли лише для конкретних зразків.

Комплектуючі вузли "Циркону" мають маркування 3Л22, 3В22 тощо. На уламках ракети лазерним гравіюванням та методом тиснення виконали надпис 3Л22, що свідчить про конкретний вузол з конкретного виробу.

Крім того, рульові механізми мають болти з маркуванням у вигляді цифр 26, що також є особливою рисою "Циркону". Інші маркування допомогли встановити дату виробництва ракети - це кінець 2023 - початок 2024 року.

Рувін зазначив, що мікроелектроніка ракети виявилася практично повністю знищеною, тому вона майже не піддається аналізу. При цьому навіть ті дані, які вже є в розпорядженні експертів, дозволяють казати, що ракета не відповідає вказаним технічним параметрам.

Що передувало

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилася інформація, що Росія під час ракетної атаки по Києву вранці 7 лютого могла використати протикорабельну гіперзвукову ракету ЗМ22 "Циркон".

На використання вищевказаної ракети вказують опубліковані у соціальних мережах знімки уламків. Зокрема, на одному з фото на уламку видно маркування "3М22".

Цей надпис відповідає маркуванню саме цієї ракети, яку разом з російською Х-47 "Кинджал" називають ще так званими "вундерваффе" Путіна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Удар по Києву 7 лютого: експерти підтвердили, що РФ застосувала гіперзвукову ракету "Циркон" 5.00 5 1
Політика / Україна
14.02.2024 240
Еще материалы раздела «Україна»