<
НОВИНИ ДНЯ: Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNNвсі новини дня
Політика
Україна
13.02.2024 370

"Маємо величезні зрушення": Шмигаль розповів про виробництво боєприпасів в Україні

Україна має величезні зрушення у виробництві боєприпасів. Так, у 2023 році було збільшено випуск мінометних снарядів у 42 рази, артилерійських - у 2,5 рази.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля під час засідання Кабінету міністрів.

"Величезні зрушення маємо у виробництві боєприпасів. Минулого року збільшили випуск мінометних снарядів у 42 рази, артилерійських снарядів - у 2,5 рази", - сказав Шмигаль.

У 2024 році, за словами прем'єра, очікується новий пік зростання виробництва. Цьому сприятиме дерегуляція, яку вже провели.

"Встановили чіткі алгоритми розробки та прийому в експлуатацію продукції. Це залучить до виконання оборонних замовлень ще більше українських виробників. Для узгодження роботи міністерств і відомств, оборонних підприємств та експертного середовища минулого тижня створили Промислово-оборонний комітет України", - розповів глава уряду.

Він також додав що вже відбулося його перше засідання, на якому було ухвалено низку важливих рішень для синхронізації діяльності уряду та оборонних підприємств, а також для її кращої результативності.

"Україна розвиває власні потужності ОПК, але й далі потребує підтримки партнерів. Перебуваємо з ними в постійній комунікації. Очікуємо на виконання обіцянки з боку ЄС поставити понад один мільйон снарядів. Бачимо, що оборонний комплекс Євросоюзу набирає обертів", - зазначив Шмигаль.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Маємо величезні зрушення": Шмигаль розповів про виробництво боєприпасів в Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
13.02.2024 370
Еще материалы раздела «Україна»