<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Україна може зіткнутися із тиском, щоб продемонструвати успіхи на фронті до виборів у США – FT  Рецепт зеленого борщу зі щавлем  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  Стало відомо, коли перші F-16 з пілотами з'являться в Україні  Захід "прорвало" з допомогою Україні: все про зброю на мільярди, далекобійні ракети, ППО та хто ще вагається  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.02.2024 295

Ніжний кекс із гарбузовим пюре та родзинками

Гарбуз здобув звання короля городу не лише завдяки розмірам, а й завдяки набору вітамінів та мінералів, які він містить.

e3b18ea372ed64c785769cc0c2e044c3_15.02.24

Вважається, що в плодах гарбуза більше каротину, ніж у моркві. Якщо ж сильно заглиблюватися в історію, виявляється, що гарбуз їли ще представники древнього племені майя, які жили наприкінці IV тисячоліття. Вони вірили, що плоди цієї рослини зцілюють і навіть подовжують життя. А ось європейці вперше спробували гарбуз лише у XIX столітті й дуже полюбили. З гарбуза готують супи, джеми і варення, його можна використовувати як горщик для приготування печені. А від гарбузових десертів просто неможливо відірватися. Пропоную приготувати смачний гарбузовий кекс. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 яйця
  • 200 г борошна
  • 130 г цукру
  • 70 г рафінованої олії
  • 50 г родзинок
  • 1 ч. л розпушувача
  • цедра апельсина
  • дрібка солі

Для пюре:

  • 170-200 г гарбуза
  • 100 мл води
  • 1 ст. л цукру

Приготування покроково:

1. Для приготування гарбузового пюре очищаємо гарбуз від шкірки та нарізаємо  невеликими кубиками. Перекладаємо в каструльку, додаємо 1 ст. л цукру, заливаємо 100 мл води і проварюємо 15-20 хвилин на повільному вогні. Даємо трохи охолонути та товчемо або перемелюємо блендером.

2. Поки пюре остигає, готуємо тісто. Яйця, цукор та дрібку солі добре збиваємо у піну. Додаємо олію та гарбузове пюре, добре перемішуємо.

3. Сюди ж просіюємо борошно і розпушувач. Замішуємо тісто. Додаємо родзинки і натираємо цедру одного апельсина. Викладаємо тісто у форму для випікання. За бажанням можна зробити один великий кекс або запекти тісто в порційних формочках.

4. Випікаємо 40-50 хвилин за температури 180°C. Час випікання залежить від розміру форми. Готовність перевіряємо зубочисткою. Даємо кексу охолонути і посипаємо зверху цукровою пудрою.

Смачного!

Більше рецептів можна знайти на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Оценка материала:

5.00 / 2
Ніжний кекс із гарбузовим пюре та родзинками 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.02.2024 295
Еще материалы раздела «Суспільство»