<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.02.2024 268

Зима ще нагадає про себе: в Україну в березні ввірвуться морози, піде сніг, – синоптики

Нинішнє потепління – не остаточне цього зимового сезону. За прогнозом синоптиків, березень "компенсує" собою відносно теплий лютий та принесе морозну й сніжну погоду.

Так, подекуди стовпчики термометрів опустяться до -7 градусів. Крім того, на українців чекають опади у вигляді снігу та дощу зі снігом. Яка погода пануватиме в найбільших містах України протягом місяця, пише OBOZ.UA.

Прогноз погоди в Києві

У столиці до кінця лютого очікуються теплі дні з температурою в межах 0...+10 градусів, інколи дощитиме, свідчить прогноз meteo.ua. Похолодання до нічних -1 передбачається 28 лютого, надалі, на початку березня, морози сягнуть -7 градусів. Удень – від -1 до +4, йтиме невеликий сніг та сніг із дощем.

Погода в Чернігові

У Чернігові протягом місяця спостерігатиметься подібна метеорологічна картина. Похолодання прогнозують 28-29 лютого, до нічних -6 градусів, піде сніг. Перша половина березня буде прохолодною – вдень від -2 до +2, майже кожного дня сніг і дощ зі снігом.

Погода у Львові

У Львів наприкінці лютого також завітають сніг і морози до -7. У першій половині березня очікується від -7 до +4 вночі та -2...+9 удень, часами литиме невеликий дощ.

Погода в Харкові

У Харкові останній день лютого принесе мороз до -7 вночі. Перша половина березня буде, як і всюди, прохолодною, вночі -5...+1, вдень 0...+4, зі снігом і дощем.

Погода в Дніпрі

У Дніпрі також очікуються морози, однак не такі сильні. 29 лютого похолодає до -3 уночі, надалі, на початку березня, до -2. Удень +2...+10, йтиме сніг і дощ.

Погода в Ужгороді

Якщо в столиці Закарпаття в другій половині лютого очікується до весняних +15 градусів, то останні дні місяця та початок березня також принесуть синоптичні "сюрпризи". Уночі – мороз до -3, вдень – до +7, піде сніг. Ближче до середини березня температура виросте до денних +13, вночі морозу вже не буде, однак інколи дощитиме.

Погода в Житомирі

У Житомирі до кінця лютого пануватиме тепла погода, різке похолодання до 0 уночі прийде 27 лютого, а надалі похолоднішає до -6 градусів, піде сніг. Удень також можливий мороз до -1. Холод буде триматися до середини березня.

Погода в Черкасах

У Черкасах від 29 лютого очікується сніг і мороз до -5 вночі, у першій половині березня холоди сягатимуть -3...-4 морозу, вдень від 0 до +5.

Як повідомляв OBOZ.UA, метеорологиня Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух спрогнозувала, що весна буде достатньо теплою, місцями навіть на 1-2 градуси вище за кліматичну норму. Проте сніг та заморозки також не виключені.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зима ще нагадає про себе: в Україну в березні ввірвуться морози, піде сніг, – синоптики 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.02.2024 268
Еще материалы раздела «Суспільство»