<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп пообіцяв нафтовикам поступки в обмін на 1 млрд доларів для його кампанії, - WP  "Росією не керують раціональні уми": генерал Павлюк назвав стратегічний провал ворога  Пройде дощ: Гідрометцентр спрогнозував потепління в Київській області до +19  На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°  Синоптик розповіла про погоду на 11 травня, вказавши на важливий нюанс  Погода на вихідні 11-12 травня: нарешті комфортне тепло  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 11 травнявсі новини дня
Політика
Україна
16.02.2024 203

Мобілізація має бути проведена розумно, інакше нам загрожує подальша тінізація економіки, - експерт

Якщо механізм мобілізації не буде доопрацьовано, Україні загрожує подальша тінізація економіки, адже чоловіки старатимуться за будь-якої ціни уникнути призову, і розриватимуть офіційні зв’язки з державою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора Українського інституту політики Руслана Бортника.

"Ми чудово розуміємо, що з тими обмеженнями, які пропонуються новим законопроєктом, чоловіки, які не зможуть отримати бронювання, в основній своїй масі перейдуть в категорію дауншифтерів. Вони намагатимуться працювати неофіційно та розірвати всі офіційні зв’язки з державою", - пояснив Бортник.

За його словами, така ситуація загрожує подальшою тінізацією української економіки.

"Чоловіки будуть переходити не просто в тіньову, а в чорну частину національної економіки - намагаючись максимально не проводити будь-яких платежів, не брати участі в будь-яких публічних речах, та розірвати всі зв’язки з будь-якими легальними механізмами функціонування громадянина", - уточнив Бортник.

Нагадаємо, раніше з’явилася інформація, що у Кабміні розглядають схему бронювання тільки для працівників з зарплатнею від 35 тис. грн.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мобілізація має бути проведена розумно, інакше нам загрожує подальша тінізація економіки, - експерт 5.00 5 2
Політика / Україна
16.02.2024 203
Еще материалы раздела «Україна»