<
НОВИНИ ДНЯ: Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливостівсі новини дня
17.02.2024 224

Twitter продає "галочки" терористам та російським державним ЗМІ

Соціальна мережа Twitter, яка належить Ілону Маску, продає свою синю "галочку" терористам із Хезболли, російським державним ЗМІ і не лише.

twitter_ilon_mask_gettyimages_1240165792_7e9e636714bd987437cfdaaa8d1448c3_650x410_17.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Tech Transparency Project.

За інформацією Tech Transparency Project, Twitter приймала платежі від акаунтів, що включають лідерів Хезболли, хуситів та державні ЗМІ Ірану та Росії.

Підписки, які коштують 8 доларів на місяць, пропонують користувачам синю "галочку", яка раніше була доступна лише перевіреним користувачам, наприклад знаменитостям, та більш ефективне просування за алгоритмом соцмережі.

Як зазначається у звіті, незважаючи на те, що офіційні умови обслуговування Twitter забороняють людям та організаціям зі списку санкцій США здійснювати платежі на платформі, було виявлено 28 аккаунтів підсанкціонованих осіб з синьою "галочкою".

Серед таких облікових записів був лідер Хезболли Хасан Насралла. Він отримав "галочку" ще у листопаді минулого року. У соцмережі він часто публікує випуски новин та меми, які висміюють США та Ізраїль.

Також серед верифікованих "галочкою" акаунтів є хусити, які нещодавно почали нападати на американські та інші кораблі у Червоному морі. Вони почали платити Twitter цього місяця, всього за кілька тижнів після того, як Сполучені Штати заявили, що бойовиків включать до списку терористичних угруповань.

"Ми були здивовані, виявивши, що X надає преміум-послуги широкому колу груп, на які США наклали санкції за тероризм та іншу діяльність, що завдає шкоди національній безпеці. Це ще одна ознака того, що X втратила контроль над своєю платформою", - заявила Кеті Пол, директор Tech Transparency Project.

Сама компанія Twitter вже відреагувала на таку інформацію. Там підкреслили, що вивчили звіт і в разі потреби вживуть заходів.

Нагадаємо, раніше Єврокомісія розпочала розслідування проти Twitter у зв'язку з підозрами у порушенні зобов'язань у сфері боротьби з незаконним контентом та ризиками для громадської безпеки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Twitter продає "галочки" терористам та російським державним ЗМІ 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
17.02.2024 224
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»