<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.02.2024 186

Військам РФ буде важко атакувати позиції ЗСУ західніше Авдіївки: в ISW назвали причину

Російським військам, швидше за все, буде важко просунутися на захід від Авдіївки Донецької області ближче до підготовлених позицій, на які відходять українські війська.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

Аналітики ISW зазначають, що росіяни, ймовірно, зазнають значних втрат, якщо вони вирішать атакувати нові українські позиції у лоб у відкритому полі через велике скупчення українських військових на нових позиціях.

Російські сили, ймовірно, прагнуть утруднити або запобігти виведенню українських військ у надії завдати оперативних втрат ЗСУ в цьому районі, оскільки захоплення Авдіївки саме по собі не принесе жодних оперативних переваг чи можливостей для оперативно значимих наступів.

При цьому експерти ISW вважають, що українським силам можливо доведеться провести контратаки для організованого виведення військ з Авдіївки, щоб таким чином стабілізувати лінію фронту.

Сьогодні вночі, 17 лютого, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення та з метою збереження життя та здоров'я військовослужбовців.

За його словами, українські воїни гідно виконали свій військовий обов'язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, завдали ворогові значних втрат у живій силі та техніці.

У свою чергу, командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський зазначив, що оточення не допущено, а особовий склад виведений для оборони на заздалегідь визначених рубежах.

Оценка материала:

5.00 / 1
Військам РФ буде важко атакувати позиції ЗСУ західніше Авдіївки: в ISW назвали причину 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.02.2024 186
Еще материалы раздела «Суспільство»